Toplantıda Ticaret ve Sanayi Odasının 9 aylık bütçesi onaylanırken toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Seyit İnce geçtiğimiz hafta 100 kişilik bir heyet tarafından yapılan İstanbul gezisi hakkında bilgi verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’a bu gezi için teşekkür eden Seyit İnce, “ Sayın Başkan bu gezide bizlere Nevşehirli olmanın farklı gururunu yaşatmıştır.” dedi. İnce bu gezide Ticaret Odası tarafından hiçbir harcamanın yapılmadığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Arif Parmaksız da Halkalı gümrük Müdürlüğü temel atma töreninde Nevşehirli iş adamlarının kendisini yalnız bırakmadığını belirterek,  davetine icab ettikleri için iş adamlarına teşekkür etti. Parmaksız 26 Eylül 2013 tarihinde yapılacak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı” konulu panele de iş adamlarını davet etti.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ ün yanı sıra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’ın panelist olarak katılacağı toplantı 26 Eylül 2013 Perşembe günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.