Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) yönetim ve üyeleri, Ankara’da 100 binlerce kişinin bir araya geldiği “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne geniş bir katılımla destek verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Ankara’da düzenlenen “ Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) ve beraberinde ki 4 Otobüs ile katıldı.

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız’ın başkanlığında yapılan yürüyüş organizasyonunda NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları,  Yönetim Kurulu Üyeleri ,Meclis Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri,NTSO Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne Türkiye’nin 81 ilinden yüzbinler binlerce kişi katıldı. Ankara’da yüz binlerce vatandaş teröre karşı yürüdü. Sıhhiye’de başlayan "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü Ulus’ta sona erdi.

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" mitingiyle ilgili açıklama yapan NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, şunları söyledi: “Ülke genelinde 261 STK, ülkenin en önemli sorunu olan terör sorununa karşı, ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ diyerek ortak akılla tavır gösterdik. Bu bir mesajdır. Bu mesaj, hem sosyal dokumuza hem siyasal erke hem de dünya gündemine karşı bir mesaj olacak ve bu mesajın alınacağını umut ediyoruz. Burada ana unsur, bizim ayrılmaz et ve tırnak olduğumuz bu ülkede ya batacağımız ya da birlikte yürüteceğimiz bir adımdır. Terör her nereden gelirse, her ne sebeple her kim tarafından desteklenirse lanetlenmesi gereken dünya çapındaki bir olgu. Ülkemiz bundan çok çekti. Biz bu toprakların evladı olarak, yeter artık diyoruz ancak bu demek değildir ki teröre boyun eğeceğiz, terörün taleplerini yerine getireceğiz. Toprak yoksa ekonomi yok, ülke yoksa huzur yok. Huzurun olmadığı, toprağın olmadığı yerde ekonomiyi de konuşamayız. Hep birlikte kalkınmamızın, refahımızın tesis edilmesine yönelik bizim üzerimize düşen ne varsa, devletin de üzerine düşeni yerine getirdiği bir ülke hayal ediyoruz. Bugün teröre tepki için üyelerimizle tavrımızı ortaya koymaya, tepkimizi ortaya koymaya gittik. Önemli olan burada mesajımızı doğru ve demokratik yollarla vermekti” dedi.