Nevşehir il merkezinde yıkılan devlet hastanesi yerine inşa edilen ve ilk günden itibaren eleştirilerin odak noktası olan alışveriş merkezi ve otelin il merkezine ne kazandıracağı da hala dilden dile konuşulmaya devam ediyor. 
İl merkezindeki şehir içi trafiği felç edebileceği daha şimdiden kendisini belli eden modern yapının il merkezinde faaliyete açılacağı günde belirsizliğini koruyor. İçerisinde alışveriş merkezleri ve çok sayıda iş yerinin bulunacağı belirtilen merkezin şehir içerisinde bulunan esnafları da ciddi manada ekonomik manada sıkıntıya sokabileceği konuşuluyor bugünlerde. 
Küçük esnafı ekonomik anlamda sıkıntıya sokabileceği belirtilen o merkeze alışveriş ya da içerisinde bulunan sosyal ünitelerden faydalanmak üzere gelebilecek bir vatandaşın aracını nereye park edeceği de daha şimdiden sorulan sorular arasında. 
Kamuoyunda merkezin hizmete açılmasıyla birlikte şehir içi trafiğini felç edeceği konuşulan merkezin yetkililerinin bu eleştirilere kulak verip açıklamalarda bulunmaları da bekleniyor.