NEVŞEHİR/FİBHABER- Nevşehir'in İlk ve Tek Bayan Genel Müdürü Acıgöl OSB de faaliyetlerini sürdüren APAK Şirketler Grubunda hizmet veriyor...

APAK Gıda Grup şirketleri içerisinde yer alan Funny Gıda Genel Müdürü Tülay Aslan , APAK Gıda Genel Müdürlüğüne atanmıştır.

FİB Haber Merkezi olarak APAK Gıda Genel Müdürü Sayın Tülay Aslan'la sizler için mini bir röportaj yaptık...

Bayan genel müdür olmanın ne gibi avantajları ve dezavantajları var?

Öncelikle yapılan işe ve başarıya odaklı bir firma ile çalışma fırsatı bulmuş olmam benim için büyük bir şans. Bayan genel müdürlerin işletmelere daha büyük avantaj sağladıklarını düşünüyorum. Çünkü bizler yaradılış gereği güçlü önsezilere sahibiz ve detaylara önem veriyoruz. Başarı küçük detayların birleşmesiyle ortaya çıkan büyük bir tablodur.

Dezavantajlı kısmı ise; iş dünyasında bayanlara karşı önceden beri süregelen bir önyargı var. Son zamanlarda artan çalışan bayan nüfusuyla bu durum kırılmaya başlasa da zaman zaman bunun zorluğunu göğüslemeniz gerekebiliyor. İlk başta tabi ki dikkat çekiyorsunuz fakat zamanla çevre buna alışıyor ve odak noktalarında siz değil de ortaya koyduğunuz işler olmaya başlıyor. Bunu planlı çalışma, disiplin ve sorumluluk bilinciyle kazandığınız tecrübeler sağlıyor..

Peki ; cinsiyet ayrımı olmaksızın, genel müdür olmak nasıl bir duygu?

Genel müdür denilince insanların aklında beliren bir şablon var. Kimi için tamamen bir otorite kimi için düzeni sürdüren kimse. Ben hiçbir zaman kendim olmaktan vazgeçmedim. İşimi severek yapıyorum ve eğer işinizi gerçekten seviyorsanız insanların aklındaki şablonlara takılmadan, o zamana kadar aldığınız eğitim ve disiplinlerin ışığında doğru olanı yapmak daha kolay bir hale geliyor.Bulunduğum konum gereği insanlarla düzgün ve etkili bir iletişim kurmam büyük önem arz etmektedir. Planlı çalışmak, sabırlı olmak sizi daha güçlü kılıyor ve başarıyı da beraberinde getiriyor. Bunun manevi hazzı gerçekten güzel bir duygu.

Bundan sonraki hedefleriniz neler?

Şuan APAK Gıda'da istediğim bir pozisyondayım ve işimi severek yapıyorum. Bundan sonra kendimi nasıl aşarım, nasıl geliştiririm ve bulunduğum noktada nasıl daha başarılı olabilirim bunun üzerine çalışıyorum. Her geçen gün yeni şeyler öğreniyorsunuz ve farkındalığınız artıyor. Sınırları belirleyen bizleriz siz istediğiniz sürece gelişmenin sonu yok.

FİB Haber Merkezi olarak, APAK Gıda Genel Müdürü Tülay Aslan'a, yeni görevinde başarılar diliyoruz.