FİB Haber merkezi Şuan olay yerine giden Karacaşar Belediye Başkanı Muammer Akcan la telefonla bağlantı kurduk. Başkan Akcan,FİB Haber merkezine yapmış olduğu açıklamasında şuan olay yerindeyiz öğrendiğimiz kadarıyla ne yazık ki 6 ölümüz ,6 kayıbımız ve 23 yaralımız var.Hala arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor dedi.

Akcan olayı öğrenir öğğrenmez hemen Kayseri de olay yerine hareket ettiklerini Başta Nevşehir Milletvekillerimiz olmak üzere Kayseri Milletvekili Sayın Mustafa Elitaş ın da olayla ilgili bilgiler aldıklarını söyledi.Başkan Akcan içimiz acıyor Allah daha fazla bir kayıp yaşamadan kayıplarında kurtulmasını yaralılrında bir an önce sağlıklarına kavuşmasını Allahtan niyaz ediyorum dedi.

Midübüsün şöförü Faruk Başavcı'nın durumu iyi,6 kişi kayıp ölü sayısı 6 aramalar devam ediyor.Öğretmen ve aileleri Gülşehir olay yerine yaklaştırmılataş 

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle tatili fırsat bilen Gülşehir ilçesindeki Sevin Erdoğan Öz Ortaokulu'nda görevli öğretmenler ile aileleri, gezi için Kapuzbaşı şelalelerine gidiyordu..Kazanın 50 NC 057 Faruk Başavcı nın kullandığı Karacaşar Belediyesine ait resmi plakalı midibüsün Kapuzbaşı yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Yeşilköy ve Çavdaruşağı köyleri arasında bulunan Çamlıca 3 barajına düşmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.
Kazada İsimler yavaş yavaş belirleniyor ve ilk isimler FİB Haber açıklıyor:İşte yaralılardan ilk isimler:

Medaş Elektirik arıza mütahiti Çağlar Arısoy ve eşi öğretmen Aydan Aydın Arısoy yaralı olarak kurtuldukları durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Nevşehir'in Karacaşar beldesinden geziye gelen öğretmen ve ailelerini taşıyan midibüsün baraja uçması sonucu meydana gelen kazada yaralı olarak kurutlan yolculardan Hatice Selvi (38) hava ambulansıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şuuru kapalı olduğu belirtilen Hatice Selvi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Öte yandan, olay yerinde TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Şerif Yılmaz, jandarma ve sağlık müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulundu.

ÖLENLERİN ADLARI

Kazada ölenlerin adları şöyle:

Vedat Ali Gür (Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü), Hüsnü Selim Koçak (28), Münifet Koçak (36),Hümeyra Bozkurt (26)Eren Bozkurt(3), Ödemiş soyadlı 50 yaşlarında bir kadın.