Nevşehir de meydana gelen trafik kazalarının büyük bölümünde  en başta “motosikletli sürücüler” yer alıyor.
Bu yüzden Nevşehir merkez ve ilçelerinde Yılda onlarca kişi ya motosiklet yüzünden yaşamını yitiriyor yada sakat kalıyor.

Son günlerde Nevşehir Emniyeti Trafik Denetleme Şubesinin sıkı kontrolleri sayesinde motosiklet kazalarında gözle görülür önemli azalma olduğu belirtiliyor.
Motosiklet tutukusu olan ve tehlikeli şekilde kullanan, hız yapan gençler  “ Bu şekilde motor kullanırken ölmekten, korkmuyormusunuz? “ sorusuna  “ Aman... ölsek ne olur, yaşasak ne oluyor”  türünden yanıtlar veriyor...

Bu konunun altında yatan gerçeklerin Sosyologlar ve Psikologlar tarafından iyi araştırılıp analiz edilerek ortaya çıkarılması gerekiyor diye düşünüyoruz.

Motosiklet tutukunları için yaşam ve hayata bakış açısı normalden öte farklı görüş ve düşünceleri barındırıyor.Bu konuda hız tutukunluğu ve özgürlük özellikle genç sürücüleri içinde büyük bir tehlike oluşturuyor.

Genelde kimseye zararı olmayan tek bağımlılığı olan Motosiklet kullanımı sonrasında telafisi mümkün olmayan neticeler doğura biliyor. Öyle ki Bu sebeple gencecik kardeşlerimiz daha çok küçük yaşlarda hayata gözlerini yumuyor.

Motosiklet tutkunlarına bu konuda trafik kurallarına uymaları gereken hassasiyeti göstermeleri Trafikte seyir halinde olan oto sürücülerinide motosiklet kullanıcılarına daha saygılı olmaları için uyarıyoruz.

Hayat Güzel...Yaşamaya Değer...
Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer ve umutsuzluğu bir tarafa bırakıp yaşama dört elle sarılmalı gencecik kardeşlerimize yarın adına bir çok güzellikler beklediğini unutmamalı...

Yine Motosiklet acı geleceğin reçetesi olmasın diyerek bu tutku yerine daha sağlıklı ve daha güvenli araçlara gönül vermelerini diliyoruz...

Nevşehir genelinde ehliyetsiz, tescilsiz, eğitimsiz, kasksız, eksozu açık motor sürücülerinden kurtulması, hiç zor değil en önemli çözüm“ kamuoyu baskısı”  ...

 Halk isterse herşeyin çözümü var.