Avanos Bahçeli Evler Mahallesinde çalışmalarını sürdüren ekipler yeni alınan kararlar doğrultusunda 12 metre uzun yollara asfalt yerine kilit parke döşeme kararı almış ve kaldırımlarda milenyum kaldırım yapılıyordu. Altyapısı tamamlanan içme suyu şebeke hattı çekilen sokaklarda kilit parke döşeme çalışmaları devam ediyor.

Buraya kadar her şey normal ve olması gerektiği gibi ama üzücü nokta ise şu daha altyapısı tamamlanmamış içme suyu şebeke hatta çekilmemiş bir sokakta kilit parke döşendikten sonra tekrar sökülmesi. Bahçeli Evler Mahallesinde seçimlerden sonra kilit parkesi döşenen Ihlamur Pakı’nın olduğu sokak da bu durum yaşanıyor. Düzenli bir şekilde süren çalışmalarda ne oldu da böyle bir hata yapıldı ?.

Avanos Belediyesinin üzerine bastıra bastıra söylediği “Altyapısı Tamamlanan İçme Suyu Çekilen” sokaklarda çalışmalar devam ederken bu zaman ve maddiyat kaybı yaşatan olay yaşandı. Yağmurlu günler yaşadığımız şu günlerde yağmurun da etkisiyle çamura bürünen bu sokağın önce alt yapısı tamamlansaydı sonra kilit parke döşeme işlemine geçilseydi daha iyi olmaz mıydı?

Yıllarca hizmet bekleyen Cumhuriyet Mahallesi de altyapısı tamamlanmadığı için kilit parkeden uzunca bir süre mahrum kalmıştı. Altyapısı tamamlanınca kilit parkeye ve mahalle parklarına kavuşmuştu Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, ancak orada da çalışmalar tam anlamıyla bitmiş değil. Cumhuriyet Mahallesinin bazı sokaklarında hala kaldırımların yarım olduğunu görüyoruz. Hatta bazı sokaklarda yolun bir tarafında kaldırım varken diğer tarafı otlarla bürünmüş durumda. Mahalle sakinleriyle yaptığımız konuşmalarda hep şu soruluyor “Madem alt yapı çalışması bitince hizmet geliyor Cumhuriyet Mahallesinde hangi altyapı kaldırımların yarım kalmasına neden oluyor ?. Kısacası Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yarım kalan kilit parke ve kaldırım çalışmalarının tamamlanmasını istiyor.

HABER: Gökçe YÜKSELİR (AvanosHBR)