Son yılların, en kurak geçen kış mevsimi dolayısıyla Ürgüp İlçemize bağlı Ortahisar Kasabasında yağmur duası yapıldı.


Ortahisar Din Görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerin organize ettiği,Ortahisar halkının katkı sağladığı yağmur duası Perşembe günü ögle namazına müteakip kasabanın pazar yerinde yapıldı.

Yapılan yağmur duasına Ürgüp İlçe müftüsü A.Muhammed ÇINAR , Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi ve çok sayıda Ortahisarlı katıldı.İlçe müftüsü A. Muhammed ÇINAR konuşma yaptı,Konuşmasında "Duanın önemine değindi ve 'Ve Rabbimiz, şöyle buyurdu: "Bana dua ediniz ki size icabet edeyim.Mu'min (60) ayeti kerimede Allah (cc) dua etmemiz gerektiğini ve bu duamızla rabbimize halimizi arz ettiğimizi acizliğimizi ifade etmek olduğunu vurguladı.Daha sonra yağmur duasının nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi.İki rekat namaz kılındıktan sonra İlçe müftüsü A. Muhammed ÇINAR hutbe okudu.Hutbesinde "Kardeşlik ve sadakanın önemine vurgu yaptı."

İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar daha sonra yağmur duasını yaptı. Yapılan yağmur duasında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere beş adet kurban kesildi ve katılımcılara yemek ikram edildi.