Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Nevşehir'in en çok takip edilen haber merkezi www.fibhaber.com u ziyaret ederek 15 Temmuz da yaşanan darbe girişimine karşı dik duruşu nedeniyle FİB Haber Merkezimize teşekkür etti.

Özdemir, FİB Haber Merkezinin yaptığı haber ve yayınlarıyla 15 Temmuz Darbe girişiminin meşruiyet kazanmasının engellenmesinde milli duruş sergilediğini” belirterek Fibhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve ekibine “teşekkür” etti.

15 TEMMUZ'da yaşanan darbe girişiminde medya çalışanlarının tarihi bir misyonu yerine getirdiklerini belirten ​Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, ''Halkın yanında yer alarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan, birlikteliği kamuoyu ile paylaşımı sağlayan değerli medya mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, "Teşekkür adına Nevşehir'deki tüm basın yayın kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Bu manada ilk olarak www.fibhaber.com dan ziyaretlerimize başlamış bulunuyoruz" dedi.

Özdemir açıklamasında;  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapılan vatana ihanet hareketinde, sorumlu yayıncılık örneği gösteren, yayınları ile sözde darbenin geri püskürtülmesinde önemli pay sahibi olan basın yayın kuruluşlarının adeta vatan savunması yaptıklarını ifade eden Başkan Özdemir, haber alma özgürlüğünün kullanılmasında hayatî bir işleve sahip olan medyanın, demokratik düzenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi. Vatana ihanet hareketi karşısında, basın yayın kuruluşların çalışanlarının, sözde darbecilerin baskı ve engellemelerine rağmen, toplumun doğru ve hızlı haber alması ve püskürtülmesi için gerekli duyarlılığı gösterdiklerini bildiren Mustafa Özdemir, ''Medya ifade ve haber alma özgürlüğünün güvencesidir. Bunu bir kez daha gösteren basın yayın kuruluşlarımız, demokrasi ve onun temelini oluşturan millet iradesinden yana tavır alarak, yaygın ve yerel medya kuruluşlarının olağanüstü kriz dönemlerinde ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiği, bu üzücü olay karşısında bir kez daha ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’da vatana ihanet hareketinde, sorumlu yayıncılık örneği göstererek yaptıkları yayınlarla halkımız ile birlikte, sözde darbenin geri püskürtülmesinde büyük pay sahibi olan Siz www.fibhaber.com Haber merkezi olmak üzere yaygın ve yerel basın yayın kuruluşlarımız ile çalışanlarına teşekkür ederim. 7. Gününde meydanlarda demokrasi nöbetinde bizleri yalnız bırakmadınız.

 Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğünün tesisi ile huzur ve güvenliğinin sağlanmasında her türlü şer odaklarına karşı canını ortaya koyarak mücadele eden güvenlik güçlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dilerim'' ifadelerini kullandı.