Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlenen bir programla kutlandı. 

 Programa Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Okul Aile Birlik Başkanı Nuri Özkan, Öğretmen ve öğrencilerle, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan Günün anlam ve önemini konu alan Şiir Dinletisi ve Tiyatro gösterisinde oldukça duygusal anlar yaşadı.

10/B sınıfı öğrencilerinden İsra Zeynep ÖZDERE isismli öğrencinin "Mehmet Toprak Oldu" isimli şiirini okuduğunda başta Belediye Başkanı İlker Yürekli ve Okul Aile Birliği Başkanı Nuri Özkan olmak üzere herkesi ağlattı...


Programda, Çanakkale şehitlerimizi anmak, onların yaşadıklarını bir nebze hissetmek ve hissettirmek için; günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, Çanakkale oratoryosu sunuldu, “Kınalı Hasan “ piyesi sahnelendi, program dan sonra Çanakkale savaş menüsü olan “Üzüm hoşafı ve yarım ekmek” i okul öğrenci ve velilerine dağıtıldı.


Özkonak kasabasında Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında bir ilke imza atıldı...
"Özkonak'ta En anlamlı kutlama, Öğrencilere Çanakkale menüsü dağıtıldı "
Program sonunda katılımcılara  vatanını savunmak için zor şartlarda mücadele veren askerlerin yemeği olan, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeği ikram edilmesi ile devam etti. 

Duygusal anların yaşandığı kutlama programının sonunda FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, “Bir karış vatan toprağını vermemek için çoğu zaman uykusuz, aç susuz bazen buğday kırıklarından yapılan bir çorba bazen ise bir tas hoşaf ile kuru bir ekmek ten oluşuyordu öğünleri bazen ise buda olmuyor günü aç geçiriyorlardı. Bize bıraktıkları mirasa sahip çıkalım çektikleri bunca eza cefa içinde tüm şehitlerimizi şükran minnet ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun, dedikleri gibi vatan sağ olsun.” Dedi.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli Böylesi anlamlı bir günde bizlere milli ve manevi bir hava yaşatan Başta okul Müdürümüze ve emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca yine 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programına Katılan Herkese Teşekkür Ederim dedi.