Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Forumu Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel EROĞLU'nun Katılımıyla Başladı
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen, Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Formu kapsamında“Ayrımcılık Konulu Diyalog Forumu”, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun teşrifleriyle, 10 Eylül 2013 tarihinde Avanos Double Tree Kapadokya Hilton Otel’de yapıldı.

Avanos’ta gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Formuna, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın ASAN, Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Gediminas KIRKILAS, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri Prof. Dr. Mehmet TEKELİOĞLU, Nevşehir Milletvekillerimiz A. Erdal FERALAN, Av. Murat GÖKTÜRK, Av. Ebubekir GİZLİGİDER, Nevşehir Valimiz Mehmet CEYLAN, Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve çok sayıda kurum temsilcileri ve protokol üyeleri, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.

Türkiye ve AB’de Ayrımcılığın Çerçevesi, Türkiye ve AB’de Ayrımcılıkla Mücadele Kanunları, Kapsayıcı Vatandaşlık, İnsan Haklarının Rolü ve Medyada Ayrımcılık konu başlıklarında sunumların ele alındığı toplantının açılış konuşmalarını, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri Prof. Dr. Mehmet TEKELİOĞLU ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU yaptı.

Açılış konuşmalarında; Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU, “Türkiye AB’ye katılmak için her türlü gayreti yapıyor, Anayasa'yla ilgili gerekli değişiklikler, kanuni düzenlemeler, yönetmeliklerle ilgili düzenlemeler büyük ölçü de tamamladı. Türkiye bu konuda gayet azimlidir. AB’de Türkiye’nin bu gayretlerine sıcak bakmaktadır. Türkiye’nin AB’ye katılması her iki taraf içinde büyük kazanç olacaktır” dedi.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet TEKELİOĞLU konuşmasında, “Türkiye AB vizyonunu kaybetmeden devam ediyor. Türkiye AB prensiplerine AB’nin ortaya koymuş olduğu standartlara sahip olmak için gayretini devam ettiriyor. Bu çalışmada sempozyumlarla karşılıklı değişimler, ziyaretler ve birtakım yayınlar ile bu projeye başarılı bir şekilde devam ediliyor” dedi.
Viyana-Brüksel’de gerçekleştirilen ilk diyalog toplantısından sonra Türkiye’de Van ve ardından Avanos’ta düzenlenen ayrımcılık konulu diyalog forumu, hem ulusal düzeyde hem de AB düzeyinde ayrımcılıkla mücadele konusundaki yasal düzenlemeler ve uygulamalara ilişkin deneyimlerin paylaşılması ile akademisyenlerin,  politika yapıcılarının, medya uzmanlarının ve sivil toplum temsilcilerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.