Sn. Parmaksız’ın sinirleri bozulmuş…

Yıllardır basının karşısına çıkmayan Arif Bey’in, seçime bir hafta kala aralıksız gazete, tv, radyo gezileri yapmasını hayretle karşılıyoruz. Başkan olduğu dönemde memleketinin ne radyosunu ne televizyonunu ne de gazetesini hatırlayan başkan, son günlerde bu yayın organlarından çıkmamaktadır. Üyelerimizin teveccühleri, yeni yönetim, yeniden yapılanma, Güçlü Büyümekten yana ki, üyelerimiz dertlerinin derdimiz olduğunu anlamış olmalılar ki arif Bey son derece kontrolsüz ve dayanaksız açıklamalar yapmakta, panik halindedir. Yıllardır üyelerinin teveccühünü almış, güvenini almış ama ortaya net bir şey koyamamış bir başkanın, uyanan ve beklemekten sıkılan üyelerinin açık tavrından dolayı son derece sinirleri bozulmuş görülmektedir.

Ve Kanal K programında yine üzülerek şahit olduk. Başkan, hala “kimseden korkmayın ben Arif Parmasız olarak yanınızdayım” demeçleri vererek egosunu, kibrini ortaya koymaktadır. Kimseden korkmayın derken senelerdir kurduğu saltanatın yıkılacağından korkan kendisidir. Buradan Arif Bey’e sesleniyorum, kimse korkmuyor Sayın Başkan, sadece herkes beklemekten sıkıldı, şehrinin gelişmesini, büyümesini istiyor. Yatırımların artmasını, ticaret ve Sanayi odamızın 100. Yılını şehirlerine gelen birçok yatırımla kutlamak istiyorlar. Korku yok, zaman korku zamanı değil ümit zamanıdır.

Bu arada Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Başbakana dosya falan hazırlayarak zahmet etmeyin. Başbakan Cumhuriyet tarihimizin en ulaşılabilir lideridir. Bu gün BİMER( Başbakanlık iletişim merkezi) aracılığı ile her kesimin şikâyetlerini ve dosyalarını kabul etmektedir. Dolayısı ile Vatandaşımızın şehir yöneticilerinden, siyasi organlarından bir şikâyeti var ise size ihtiyacı yoktur. Bizzat kendileri Başbakan’a ulaşabilmektedirler. Ama sizin vatandaş olarak şikâyetleriniz ve dosyanız var ise bu da kamuoyunu ilgilendirmez. Buyurun yapın şikâyetinizi.

İspat etmekten, ses kayıtlarından birçok şeyden bahsetmektedir. Kimse sizden ispat istemiyor, Sizin ispat döneminiz geçti. Koltukta oturduğunuz süre boyunca eğer çalışsaydınız insanlar yaptıklarınızı görür ikna olurlardı zaten. Hiçbir dokümana gerek kalmazdı. Siz elinizdeki fırsatları kaçırdınız. Gerçek bir ışıktır ve hiç kimse bunu söndüremez. Ülkemizin her yerinde karanlıklar kalktı ve inşallah ilimizde de şahsından kaynaklı karanlık olan tek kurum bir daha sönmemek üzere aydınlığa kavuşacaktır.

Arif Bey’in; Belediye’ye, vekillere birlik ve beraberliğe açtığı savaşı hala sürdürmekte olduğu görülmektedir. Belediyemiz son yıllarda Türkiye’de ki en başarılı belediyelerden biridir. Sizin rant için karalamaya çalıştığınız Forum Kapadokya AVM yatırımı sayesinde, ilimizin bir çok genci istihdam edilmiş, oradan ekmek yemektedir. Yıllarca alış veriş için şehrini terk eden vatandaşımız burada sosyalleşmiş, birçok ulusal ve uluslararası markalardan alış veriş yapma imkânına kavuşmuştur. Sadece bu yatırım, hem de sizin yapmanız, lokomotif olmanız gereken yatırımı belediye organize etmiş ve burada şuanda 75 ulusal markada 650 civarında kişi istihdam edilmekte ve bölgemizin en çok istihdamının olduğu yerdir. Tabi bu arada kentsel dönüşüm ile hayat standartları yükselen vatandaşlarımızı, yeni hastane ile yine istihdam ve sağlık hizmetlerindeki kalitenin yükseltilmesinden hiç bahsetmiyorum. Bu konuda cevap hakkı İlgili kurumlar, kişilere aittir. Ben vatandaş olarak görüşlerimizi özetliyorum.

Arif Bey Hatırlayacaktır, şehir merkezinde doğumevi hastanesinin olduğu yer ile ilgili planlamalar yapılırken Belediye Başkanımız Ticaret ve Sanayi odası meclisini ziyaret etmiş, burayla ilgili fikirlerini almıştı. O dönem Arif Bey burayla ilgili hiçbir şekilde nüfuzunu kullanamamış, ortaya çıkan tek fikir buraya konut projesi yapılması, site yapılmasıydı. Hem de şehrin göbeğine… Aynı fikir Forum Kapadokya AVM’NİN olduğu yer için de ortaya atılmıştı. Belediye Başkanı Her fırsatta projelerini hazırlarken NTSO’YA danışmış ama o çok ben diyen, güçlüyüm diyen Arif Bey’den bu zamana kadar yaratıcı bir fikir çıkmamış, çalışmamıştır. Sanırım şu dönemde de bunun ezikliğini yaşamaktadır.

Bu zamana kadar şehrin büyümesi için bir bardak su dökmeyen Arif Bey’in, bence şu dönemde konuşmaya hakkı yoktur. Konuştuklarına biz ve kamuoyu şaşkınlıkla karşılamakta ve Arif Bey’in koltuğu kaybetme korkusundan dolayı, depresyona girmiş olmasına veriyoruz. Seçimlerde kendisine başarılar dilemekten başka elimizden bir şey gelmemektedir. Yayın organlarında Bomba, bombaladı diye verilen haberlerin kamuoyu arasında fiyasko olarak görüldüğünü ifade etmek isteriz. Abi dediğimiz, sevdiğimiz ve saydığımız, yıllarca güvendiğimiz, Arif Parmaksız olmasına çok fazla katkıda bulunduğumuz bir büyüğümüzün bu gün bu durumunu görmek bizleri gerçekten üzmektedir. Allah’ım gönlüne göre verir inşallah. Rabbim Hakkımızda en hayırlısı ne ise onu nasip etsin İnşallah.