Nevşehir'de Elektronik Denetim Sisteminin (EDS) faaliyete geçmesinin ardından sürücüler artık daha dikkatli davranıyor.

Özellikle kameraların bulunduğu noktalarda dikkatli davranan sürücüler emniyet kemeri başta olmak üzere trafik kurallarına riayet etmeye başladı.


Elektronik Denetim Sistemi (EDS) devreye girmesiyle birlikte sürücülerde daha dikkatli olmaya başladı.

Nevşehir'in bir çok farklı noktasında bulunan kameralar emniyet kemeri takmayan, seyir halinde cep telefonu kullanan, park yasağı ve kırmızı ışık ihlali gibi birçok konuda kural ihlali yapan sürücülere elektronik ceza tutanağı tutuyor. Bunun üzerine kurallara uymaya başlayan sürücüler başta emniyet kemeri olmak üzere birçok konuda kurallara uymaya özen gösteriyor.

Elektronik Denetim Sistemi, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri takmamak, hatalı sollama, aşırı sürat ve bütün trafik ihlallerini görüp tespit ediyor. Kameralar sayesinde kural ihlali yapan aracın fotoğrafı ile birlikte cezası posta yoluyla adrese gönderiliyor. Sistem sadece araçlar için değil, plakasız motosiklet ve kask takmayan motosiklet sürücülerinin de takibini yapıyor.

Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu yaptığı açıklamasında; Emniyet Müdürlüğü olarak önceliğimiz, sorumlu olduğumuz bölgedeki suçla mücadelede etkin ve etkili bir şekilde hizmet etmek; hizmet kalitesi ve performansını da sürekli olarak artırmaktır. Vatandaşlarımızın huzur ve emniyetinin sağlanması noktasında İl Emniyet Müdürlüğü personelimiz, gücünü Nevşehir Halkı'ndan almaktadır. Bu toplumsal katılım ve destek sayesinde ilimizde huzur ve güvenlik tesis edilmekte, insanlarımız evlerinde ve hayatlarında huzurlu bir şekilde hareket etmektedir" dedi.