Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin çevrenin toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Medeni ülke olma şartlarından biri de engelli vatandaşlara verilen önem ve onların sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanmasıdır. Engelli vatandaşlarımızın kendilerine olan özgüvenlerini geliştirmek, toplumdan soyutlanmadan hayatın içinde daha çok yer almalarını ve rahat, mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak, hem sosyal devlet anlayışının, hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Devletimizin son yıllarda engellilere yönelik çıkardığı yasalarla, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimiz Nevşehir’de de yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

 

Bu bağlamda ilimiz Nevşehir’in ve Türkiye nin örnek Bakım Merkezi Büşra Bakım Merkezimiz bir çok engelli kardeşlerimize barınma hizmeti vererek kendilerine en sıcak bir ev ortamı sağlamaktadır.Bizlerde bunun en mutlu sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

 

Engellilerin sıkıntılarını gidermek için devlet imkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve tüm bireylere de önemli görevler düşmektedir. Onların hayattan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten fertler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır.

Dünya Engelliler Günü’nde yaşanılan bütün sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması temennisi ile yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor ve saygılarımla Engelsiz bir Dünya temennisi ile tüm vatandaşlarımızı selamlıyorum.

 

Temel POYRAZ

Büşra Bakım Merkezi