Bayrama sayılı günler kala Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, hava sıcaklıklarının düşeceği öngörülüyor. Bayram da ise sağanak bekleniyor. İşte detaylar...

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre; 10.04.2024 Çarşamba (Bayramın 1. Günü) ve 11.04.2020 Perşembe (Bayramın 2. Günü) Nevşehir, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu ve Ürgüp, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.Diğer günler ise havanın Parçalı bulutlu olarak geçmesi bekleniyor.

Pazartesi, Arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince; İlimiz genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçmesi ve; Bayram süresince yağışlar ile birlikte rüzgârın; kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

(Ramazan Bayramında Bölgemizde Hava Durumu)

Genel Durum: Bölgemiz genelinin Pazartesi gününden itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının hafta içinde mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceği bekleniyor. Bölgemizin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında kar erimesi kaynaklı çığ riski ve heyelan tehlikesi devam etmektedir.

Pazar günü (07 Nisan 2024) Bölgenin batı kesimlerini parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin çok bulutlu geçeceği, Sivas ve Kayseri’nin doğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar görüleceği,

Pazartesi (08 Nisan 2024) ve Arife günü (09 Nisan 2024) ise Bölgemiz genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde genellikle hafif olacağı bekleniyor.

Bayramın 1. günü (10 Nisan 2024 Çarşamba): Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği
tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Bayramın 2. günü (11 Nisan 2024 Perşembe): Bölge genelinin havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği, yağışların batı kesimlerde hafif olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzeyli yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Bayramın 3. günü (12 Nisan 2024 Cuma): Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçeceği, rüzgârın; kuzeyli yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Kayseri Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi

İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

09 Nisan Salı günü 16 derece, sağanak yağışlı,

10 Nisan Çarşamba günü 15 derece, sağanak yağışlı,

11 Nisan Perşembe günü 18 derece, çok bulutlu,

12 Nisan Cuma günü 17 derece, çok bulutlu,

13 Nisan Cumartesi günü 16 derece, sağanak yağışlı, olması bekleniyor

En düşük sıcaklıkların 09 Nisan Salıgünü gece 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;