Erdoğan’ın dünya liderleri karşısındaki dik duruşu, haksızlığa karşı verdiği net cevaplar, savaşla paramparça olan İslam ülkelerinin vatandaşlarına sahip çıkması, Türk bayrağına olan saygısı gibi birçok özelliği onu hem bir dünya lideri hem de İslam dünyasının kahramanı haline getirdi. Erdoğan'ın neden bu kadar çok sevildiğinin cevabı ise bu videoda anlaşılıyor.

"İSRAİL FOSFOR BOMBASI KULLANDI"

Erdoğan ilk görüntülerde İsrail'in Pretoria Büyüklelçi Yardımcısı Başkatip Ya'akov Finkelstein'a karşı verdiği cevapla haksızlığa karşı dik bir duruş sergiliyor. Erdoğan ''Bir defa şunu bilmenizi istiyoruz, bu tünellerden atom bombası geçmez, nükleer silah geçmez. Fosfor bombaları geçmez. İsrail, fosfor bombaları ile Gazze'yi bombalamıştır. Bu bir kitle imha silahıdır. Kitle imha silahı kullanmak suçtur. Buna herhalde 'evet' diyemezsiniz. O tünellerden geçse geçse kütük çaplı silahlar geçebilir, tüfek geçer, bunlar geçer ama oradan tank, top bunlar geçmez değil mi? Ama Gazze tanklarla toplarla kuşatılmıştır ve bir taraftan da fosfor bombaları atılmıştır.”cevabıyla sert bir şekilde karşılık veiyor.

OBAMA'NIN VÜCUT DİLİNE KARŞI Daha sonraki videoda ABD Başkanı Obama’nın vücut diline karşılık onunla yarıştığı görülüyor.  

TÜRK BAYRAĞINA OLAN SAYGI G-20 zirvesinde çekilecek olan aile fotoğrafında liderlerin yerlerini belirlemek için yere konulan bayraklara basan devlet adamlarının yanında yerdeki Türk bayrağını alıp göğsüne koyması ise onu Türklerin lideri yapmaya yetiyor.

DÜNYAYA KAFA TUTTU Strasbourg’da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan tüm dünyaya karşı dik duruşunu yine koruyor ve “Türkiye’yi yargılayanlar önce kendine baksın” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

ONE MINUTE! En sonki görüntülerde ise Erdoğan tüm İslam dünyasının neden kahramanı olduğunun görüntüleri açık bir şekilde görülüyor. “Gazze: Ortadoğu’da Barış” konulu oturumda İsrail Devlet Başkanı Simon Peres’in sözlerinin ardından konuşma sürelerini adil ayarlamadığı gerekçesiyle Moderatör David Ignatius’a tepki gösterdi ve kendisine gerekli sürenin verilmediğini söyledi. Siyasi literatüre “One Minute” kalıbı ile yerleşen Erdoğan’ın tepkisi sonrası Moderatör Ignatius, Erdoğan’a söz verdi. Erdoğan burada İsrail Devlet Başkanı'na karşı sert açıklamalarda bulunuyor.




Türkiye Haber Merkezi