‘5 Aralık Türk Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı Günü’ münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Bakan Fatma Şahin’in daveti üzerine “Türk kadınlarının siyasal, kamusal ve toplumsal yaşama katılmalarının 78. Yıldönümü” nedeniyle Ankara’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

Anıtkabir ziyareti ile başlayan program daha sonra Ankara Crowne Plazada, “Siyasal Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temsili” adlı panel ile devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımı ile gerçekleşen panele, kadın milletvekilleri, kadın rektörler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Yoğun katılımın sağlandığı panel, Bakan Fatma Şahin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek’in açış konuşmaları ile başladı. Panelde, AK Parti Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit,  CHP Milletvekili Binnaz Toprak, MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı A. Sibel Gönül, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Başkanı Çiğdem Aydın panelist olarak yer aldı.

 

‘Siyasal Arenada Kadın Olmak’, ‘Türkiye’de Kadınların Siyasal Katılımları Önündeki Engeller’ ve ‘Yerel Siyasette Kadın Temsili’ gibi konuların tartışıldığı panel, geçmişte görev yapmış olan bakan ve milletvekillerinin deneyimlerini paylaşmaları ile son buldu.