Faaliyet gösterdikleri alanda öncü olan başarılı kadınlara verilen "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" sahiplerini buldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Ankara Bursa Evi'nde gerçekleştirilen "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" töreninde, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalarından ötürü “Hayme Ana Bacıbey Ödülü” verildi.

Osmangazi'nin babaannesi, Türk tarihinin öncü kadınlarından ve bir Ahi lideri olan Hayme Ana'dan adını alan etkinlik, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu Belediyesi ve GÜSAB'ın katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte; alanlarında öncü ve lider olarak kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın yanı sıra başarılı kadınlara ödül verildi.

Bacıbey Hakkında

8 asır önce ahilikte kadın örgütüne Baciyan-ı Rum adı verilirdi. Lider olan kadına da Bacıbey denirdi. Hem modern kadınımızı hem de geleneksel kültürel kadınımızı kucaklayan önemli bir karakter olarak Hayme Ana adını taşıyan etkinlik, ilk kez 8 Şubat 2012' de, TBMM'ye ilk kadın milletvekilinin girişinin 77. yıldönümünde düzenlenmiş ve etkinliğin ikincisi, 11 Ekim 2013' te Türkiye Cumhuriyeti' nin girişimleriyle, Birleşmiş Milletlerce "Dünya Kız Çocukları Günü" ilan edilişinin Bursa' daki ilk kutlamasında "Bursa' nın Çalıkuşları" adı ile düzenlenmişti.