Kısa adı HOL-NEV olan Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Hollanda’nın Rotterdam Şehrinde yaşayan Nevşehirlilerle bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi. OBA Restaurantta gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda tanışma ve kaynaşmanın önemi vurgulanarak sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verilmesi gerektiği vurgulandı.
Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Genel Başkanı Şengezer Kürk burada yaptığı konuşmada 29 Ekim 2014 tarihinde faaliyete geçen Hollanda Nevşehirliler Federasyonunun Hollanda genelinde yaşayan tüm Nevşehirlileri bir araya getirerek sosyal, kültürel ve ticari faaliyetler yapmak istediklerini belirtti. Hollanda genelinde yaklaşık yirmibin civarında Nevşehirlinin yaşadığını tahmin ettiklerini belirten Kürk hemşehrilik ruhunu geliştirmek istediklerini, bir turizm merkezi olan ilimizdeki faaliyetleri gelenek ve göreneklerimizi burada da özellikle yeni yetişen nesillerimize aktarmayı amaçladıklarını belirtti.
Hol-Nev Rotterdam Şube sorumlusu Turgay Özşın’da Hollanda’daki Nevşehirlileri ortak bir paydada birleştirerek hemşerilik ruhunu geliştirmek istediklerini, birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket noktaları belirleyerek, Nevşehir’i burada en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi. Genç kardeşlerimize de elimizden gelen imkânları sunmak istiyoruz diyen Özşın, gerek hanım kardeşlerimiz gerekse yeni yetişen genç kuşak hemşerilerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak istediklerini söyledi.

 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.