Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan gece yarısı Avrupa yaz saati uygulamasına geçti ve saatler 1 saat ileri alındı. Bilindiği gibi Türkiye sabit saat uygulamasına geçtiği için bu işlem yapılmadı ama Kırşehir’de bazı cep telefonları otomatik olarak saati değiştirince yine bir “Saat kaç?” vakası yaşandı. İnsanlar doğru saati öğrenebilmek, Türkiye’de saatlerin ileri alınıp alınmadığını öğrenmek için internette araştırma yaptılar.
Şuan saat kaç? 
Kırşehir’de sabah erken kalkan vatandaşlar Avrupa'da saatlerin 1 saat ileri alınması nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı. Çünkü otomatik olarak ayarlanan telefon ve bilgisayarların saati 1 saat ilerideydi. Aslında Türkiye'de saatler ileri alınmadı. Avrupa dün gece saatleri 1 saat ileri alarak yaz saatine geçti. Ancak Türkiye geçen yıl aldığı kararla sürekli yaz saati uygulamasında kalmıştı. Kırşehir’de sabah uyanıp da telefonlarındaki saati 1 saat ileride görenler 'Şuan saat kaç? Şuan saat kaç saatler ileri alındı mı?' sorularına yanıt aramaya başladı. Akıllı telefonların otomatik olarak saati güncellemesi sonrası Kırşehir’de birçok çalışan ve öğrenci işe ve dershaneye erken gittiğinde büyük şok yaşadı. Kırşehirliler yaşanan saat karışıklığına isyan etti.

Yaz saati uygulaması nedir?

Yaz saati uygulaması dünyanın birçok Ülkesinde uygulanmakta olan çok büyük bir değişikliktir. Bu değişikliğin asıl amacı Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu konusunda kazanım elde edebilmek için yapılır. Türkiye’de yaz saati uygulaması döneminde Ülkemizin ulusal saatini Iğdır’ın yerel saatine göre ayarlarız. Genellikle ilkbahar başlangıcında saatlerimizi ileri alırız. Bu uygulama ile sabah saatinden alınan 1 saat öğleden sonra ki bölüm de Güneşin daha geç batmasını sağlayarak güneş ışığından daha fazla yararlanmamızı sağlamaktadır.