Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Eskişehir Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamaların ardından bir değerlendirmede bulunan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “Sayın Bakan, sağlıkta dönüşümün 2. Etabını başlattıklarını belirtiyor. Sağlık hizmetlerinde fiziki alt yapı dâhil, yapılacak her yatırımı destekliyoruz. Bunların yapılması gerektiğinin altını çiziyorum” dedi.

Taşkın, “Sayın Bakan, ‘sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin, ikinci fazının stratejilerini çalıştıklarını’, açıklarken maalesef sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanacağına dair bir müjde vermedi” ifadelerini kullandı.

Önemli değerlendirmede bulunan Necip Taşkın, şunları söyledi: "Toplum sağlığını önemsiyoruz. Bu konuda atılacak her adımı önemsiyoruz. Sayın Bakan’ın ifade ettiği ‘Sağlıklı hayat merkezleri’ önemli bir projedir. Bu projeyi destekliyoruz.  

 Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın birinci etabında sağlık çalışanlarının memnuniyeti dikkate alınmadı ve mağdur edildi. 2011 yılında çıkarılan 663 Sayılı Kanunla Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısı değiştirildi. Sağlık teşkilatları İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olmak üzere 3 yapıda oluşturuldu. Sözleşmeli olarak atanan idarecilerden beklenen verim alınamadığı gibi çalışanlara yönelik pek çok sıkıntı meydana geldi. Sağlıkta dönüşümün birinci etabında halk memnuniyeti dikkate alınırken, çalışanlar ihmal edilmiştir.  Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın sağlıkta ikinci etabı başlatıyoruz, açıklaması sağlık çalışanları arasında bekleyen sorunların çözülüp çözülemeyeceği konusunda endişeli bir bekleyişe neden olmuştur. Anadolu sağlık Sen olarak, yığınla bekleyen sorunların çözülmesi için gereken adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz.  Programın ikinci etabında sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının ve beklentilerinin karşılanmasına yönelik açıklama yapılmasını bekliyoruz. Önceden verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz.
Sağlık çalışanları görevde yükselme ile ilgili beklentilerinin karşılanmasını bekliyor. Geriye dönük olmak üzere yıpranma payının verilmesini, döner sermayenin emekliliğe yansıtılmasını, sağlık çalışanlarının yetkili sendikanın baskısından kurtarılmasını bekliyor. İdarecilerin adaletli davranmasının sağlanmasını, liyakat sisteminin uygulanmasını, mesleğin zorluklarını, sıkıntılarını, çalışanların beklentilerini bilen ve çalışanları moral yönünden motive edecek bilinçli kişilerin idareci olarak atanmalarını bekliyor. Servis sorumlularının seçimle görevlendirilmeleri, iş yükünün azaltılması ve dinlenme için fırsat verilmesi isteniyor. Bazı sağlık kuruluşlarında Şefler, atıl bırakılmaktan yakınıyorlar. Sağlık çalışanları sözleşmeli müdürlerin oyuncağı olmaktan şikâyetçi. Sözleşmeli idarecilerin, çalışanların görev tanımlamasını bilmediği ifade ediliyor.
 Mevcut sözleşme süreleri 14.07.2017 tarihinde dolacak olan personelden başhekim, başhekim yardımcısı, müdür yardımcısı ve uzman pozisyonunda görev yapmakta olanların sözleşmelerinin 14.08.2017 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Bu tarihten sonra sözleşmeleri yenilenecek olan idarecilerin atanmasında ince eleyip sık dokunmasından yanayız.  Bunların atanmasındaki kriterler iyi değerlendirilmelidir.  Ayrıca sözleşmeli atanacak idarecilerin kurum içerisinden değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Anadolu Sağlık Sen olarak, sağlık çalışanlarının beklentilerinin öncelikle karşılanmasını, moral ve motivasyonlarının kazandırılmasını, baskı ve mobbing’in önlenmesini, şiddetin engellenmesini ve özlük haklarında ciddi iyileştirilmeye gidilmesini bekliyoruz. “