NEVKAF FUARI’NA  KATILAN SANKO HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI ABDÜLKADİR KONUKOĞLU:

“İNSANLARIN DOĞDUĞU TOPRAKLARA BORCU VARDIR”

 

Nevşehir İş-Kur Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Kariyer Fuarı’nda konferans veren  Sanko  Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, “İnsanların doğduğu topraklara borcu vardır.” Dedi.

Konukoğlu, herkesin memleketi için birşeyler yapması  gerektiğini  vurgulayarak , “Her vatandaş Dünya’da Türkiye, Türkiye’de  benim memleketim bilincinde olmalı.” Şeklinde konuştu.

Nevşehir İş-Kur Müdürlüğü tarafından  bu yıl 3. sü düzenlenen  NEVKAF (Nevşehir Kariyer Fuarı) Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Fuara  Nevşehir Valisi  Mehmet Ceylan,Belediye Başkan Vekilleri Yücel Menekşe,Yusuf Kaya, Sanko Holding Onursal Başkanı  Abdülkadir Konukoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,  Meclis Başkanı Seyit İnce,Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın,NTSO  Yönetim  ve Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Fuarın açış konuşmasını yapan İş-Kur Nevşehir  İl Müdürü İlhan Temel, İş Kur’un işçi ve işvereni bir araya getirme gibi görevlerinin yanı sıra sosyal ve ekonomik anlamda faaliyetlerinin olduğunu belirterek, “ Bu tür fuarlarla  Nevşehir istihdam planlamasına yardımcı olunması hedefleniyor.” Dedi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız da  Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni girişimci ve yatırımcılara ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu tür fuarların girişimci adaylarının eğitimi ya da kariyer alanlarının belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır.” Şeklinde konuştu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da  İş-Kur’un  geleceğin meslekleri ile yeni nesili buluşturma  konusunda önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini dile getirerek, “İş-Kur gençlere gelecekte mesleki kariyerlerini belirleme konusunda önemli çalışmalar yapıyor.” Dedi.

Konukoğlu: Para Kazanmak İçin En Etkili Yol Dürüstlük 

Nevşehir Kariyer Fuarı’nda Girişimcilik konulu bir konferans veren Sanko Holding Onursal Başkanı  Abdülkadir Konukoğlu da yaptığı konuşmada katılımcılara önemli nasihatlerde bulundu.

İş hayatına babasının işyerinde çırak olarak başladığını  anlatan Konukoğlu, “ Tüm hayatım boyunca  çalışmak önceliğim oldu. Türkiye’de yaşayan herkesin  Dünya’da Türkiye, Türkiye’de benim memleketim bilinci içerisinde olması gerekir. Çünkü  insanların doğduğu topraklara borcu vardır. Kalıcı  ve büyük  işletmeler için faiz getirisi yerine birleşerek büyümenin faydası çoktur. Faizden gelenin bereketi de olmaz.” Dedi.

Büyümenin başarının  ve marka olmanın sırrını babasının kendisine  sık sık söylediği “Ticarette İşin Hilesi  Dürüslüktür ” sözünü uygulamaktan geçtiğini belirten  Abdülkadir Konukoğlu’nun gençlere de önemli tavsiyeleri vardı; “ İş konusunu görüşürken maaştan başlamayın, Görüşmelerinize temiz elbiselerinizle gidin, İşten ve çalışmaktan korkmayın, unutmayın ki başladığınız gün en erken gündür. Kendinize küçük hedefler belirleyin, merdivenleri yavaş yavaş çıkın.”

Konuşmalardan sonra  Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız tarafından  Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ‘nu  el yapımı Hitit Testisi hediye edilirken, daha sonra protokol  fuar standını gezerek  bilgi aldı.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.