NEVŞEHİR/FİBHABER-Nevşehir MEDAŞ işletmesinde görevli Mustafa İkizoğlu isimli vatandaşımız Nevşehir 2000 Evler mahallesi TOKİ de ki evinden sabah işe gitmek için uyandığında evin önünde bulunan aracınında içerisinde bulunduğu park halindeki yaklaşık 10 araç üzerinde niteliği belli olmayan Sarı renkli toz maddeyle karşılaştılar.

Sarı Toz la kaplı aracını görerek büyük şaşkınlık yaşayan Mustafa İkizoğlu vatandaşımız Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com haber merkezimize özel açıklamalarda bulundu.

Sarı Toz Şaşkınlığı !

Sabah uyanarak işe gitmek için aracının başına gelldiğinde Aracını boydan boya tamamen sarı tozla kaplı olduğunu görerek Büyük şaşkınlık içerisinde kaldığını ifade eden Mustafa İkizoğlu, Akşamdan çamur yağdığını düşünerek işe geç kalmamak için aracına dokunmadan başka bir araçla iş yerine gittiğini söyledi.

Daha sonra iş yerinde beni Nevşehir Halk Sağlığı Ekiplerinden birisi arayarak olay hakkında benden bilgi istedi bende bildiklerimi anlattım.

Sonrasında olayı FİB Haber de haberi okuyarak Öğrendiğim kadarıyla olay yerine polis inceleme başlatmış bizde sonucunu merakla bekliyoruz.

Şuan tedirgin olduğunu ifade eden İkizoğlu aracını iş çıkışında temizlediğini belirtti.

Nevşehir’de bu sabah araçların üzerindeki sarı toz vatandaşları ve polisi alarma geçirdi. Numune alınan toz incelenmek üzere Ankara’ya gönderilirken, araçlar üzerinde parmak izi ve radyasyon taraması yapıldı.

Nevşehir TOKİ Blokları'nda bir apartmanın önündeki araçların üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dökülen sarı toz çevre sakinlerini endişelendirdi.

Gece geç saatlerde araçların üzerine kasıtlı olarak döküldüğü tespit edilen tozun kimyasal bir madde olup olmadığı yönünde araştırma sürüyor. Olay Yeri İnceleme Ekipleri'nce güvenlik şeridi çekilen alanda AFAD ve Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı ekipleri de detaylı inceleme yaptı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Birimi ekipleri araçların üzerinde parmak izi araştırması da yaptı. Araçların üzerinden alınan şüpheli madde gerekli incelemelr için kriminal laboratuvara gönderildi.

Şimdi büyük Şaşkınlık ve korku içerisinde bulunan vatandaşlar ise Yetkililerden Sarı Toz un akıbeti hakkında bilgi ve bir açıklama bekliyorlar.