30 mart 2014 mahalli secimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayi olan Savas Benli, Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com Haber Merkezimize yaptigi ziyarette Milletvekilligi adayligini düsünmedigini,  ancak 2019 mahalli idareler secimleri icin hedef 2023 vizyonuna yakisir bir donanimla hic ara vermedigi calismalarina devam ettigini söyledi. 

Benli aciklamasinda; "2014 mahalli idareler genel secimlerinde hissettigimiz heyecani 2019 a kendimizi gelistirerek, şehrin röntgenini cekerek, her türlü eksik ve ihtiyaca teshis koyarak daha donanimli bir sekilde hazirlaniyoruz.

Projelerimizi secim dönemlerine degil,  koltuk sevdasina degil, sehrin gelecegini, kaderini degistirmeye odakli planliyoruz. Milletvekilligi secimlerine aday olmamamız, Nevşehir'e hizmet yolunda kararlılığımızın bir göstergesidir. " dedi.

Nevşehir'in en çok takip edilen Haber organı www.fibhaber.com a yeni yerinin hayırlı olmasını dileyen Benli, Nevşehir'in sesi gözü olarak başarılarınızın devamını diliyorum dedi.

FİB Haber.Com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal da değerli hemşehrimiz Sayın Savaş Benli'nin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek memleket sevdalısı olarak Benli'ye başarılar dilediler.

Savaş Benli Kimdir?

10/05/1977  de  Nevşehir’de doğdum.İlk Öğretim  ve lise eğitimimi Nevşehir’de tamamladıktan sonra  1994 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  Kamu Yönetimi bölümünü kazandım.1998 yılında mezun olarak aynı yıl Maliye Bakanlığında memuriyete başladım.Sırasıyla Kırşehir,Yozgat,Rize ve Konya illerinde memur,müdür yardımcısı,uzman ve müdür kadrolarında görev yaptım.Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü olarak  görev yapmakta iken 30/10/2013 tarihi itibariyle 30 Mart 2014 yerel  seçimlerine katılmak üzere Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa ettim.Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans yapmaktayım.İngilizce bilmekteyim Ahmet ve Zeynep isminde iki çocuk sahibiyim.Eşim 1999 yılı Konya Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu olup Milli eğitim bakanlığı bünyesinde Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. 2014 Yerel Seçimlerinde AK Partiden Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.Halen Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü olarak  görevini sürdürüyor...