Diyarbakır'da 4 Kasım sabahı yapılan saldırıda hayatını kaybeden Bomba İmha uzmanı Şehit polis memuru Semih Turgut, Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent nüfusuna kayıtlıdır.

Şehit polis memuru Semih Turgut ,1978 doğumlu, Evli ve iki çocuk babasıdır.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Semih TURGUT,  04.11.2016 günü saat 08.00 sıralarında Diyarbakır/Bağlar İlçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binasına bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldırı sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 04.01.2016 günü Şehit olmuştur.

Nevşehirli Şehit Polis Memuru Semih TURGUT, 15/05/1978 tarihinde Nevşehir İlinde dünyaya gelmiş, 05/07/2003 yılında Polis Meslek Yüksek Okulundan başarıyla mezun olarak ilk görev yeri olan İstanbul İline atanmış, 25/07/2011 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde çalışmaya başlamıştır, evli iki çocuk babası olan şehidimiz yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı değişik zamanlarda taltif ve takdirlerle ödüllendirilmiştir.

29 yaşındaki Şehit polis Semih Turgut'un yaklaşık 5 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin bugün akşam saatlerinde Nevşehir'e getirileceği belirtildi.

Şehit Polis Memuru Semih TURGUT’un cenazesi 05/11/2016 tarihinde öğle namazına müteakip Nevşehir/Gülşehir/Gümüşkent Kasabasında  aile mezarlığında defnolunacaktır.

Bir kez daha Nevşehirli Şehidimiz Polis Memuru Semih TURGUT’a Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine ve Yüce Milletimize Başsağlığı dileriz .