22 – 29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Semerkand haftası dolayısıyla Nevşehir Gülbahçe önünde kitap standı açıldı.

29 Mayıs tarihinin “Fetih Günü” olması sebebiyle etkinlikler kapsamında mehteran gösterisi düzenlenecek. Ayrıca 29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 17.30’da toplam 1453 kişilik pilav ikramı yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Feralan 89 ülkede faaliyet gösteren Semerkand Vakfı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Semerkand Haftasının 22-29 Mayıs tarihleri arasında bütün dünyada kutlandığını söyledi.

Başkan Feralan açıklamasında “Türkiye’nin 243 noktasında, Avrupa’da ve Amerika’da devam eden faaliyetlerde sanatçılar sahne alıyor, ilahiler dinleniyor, tiyatrolar izleniyor, spor müsabakaları gerçekleştiriliyor, halk oyunları sergileniyor, huzur evleri ve çocuk esirgeme kurumları ziyaret ediliyor, kan bağışı kampanyaları düzenleniyor, fidanlar dikiliyor, mevlid-i şerifler okunuyor, mehteran konserleri tertipleniyor, ikramlar yapılıyor, kermesler açılıyor.

Manevi olarak, insanların kalbine saçılan ilahi tohumların da kale gibi sağlam olmasını anlatan bir şehrin adıdır Semerkand. Dünyanın en eski ve en değerli şehirlerinden biridir. Fakat onu değerli kılan sadece tarihi olması değil; Medine’de kurulan İslam medeniyetinden sonra 2. büyük İslam medeniyetine ev sahipliği yapmış olmasıdır. Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) varisleri olan âlimlerin, Allah-u Teâlâ’nın veli kullarının ve onların da yetiştirdiği nice cengâver öğrencilerin bu şehirden tüm dünyaya uzanan, hakiki aşkı gönüllere nakşetmesidir Semerkand’ı nadide yapan. Günümüze kadar gelen bu nakış halkasının bir ayağı da ülkemizde, Resulü Ekrem (s.a.v) Efendimiz’in mübarek torunlarına nasip olmuştur.

İstanbul 29 Mayısta fethedilmiştir. Ayrıca yayın hayatına 29 Mayıs 2010 da ”Gönüller Yapmaya Geldik” sloganı ile başlayan, maaile oturup, utanmadan izleyebileceğiniz, küçüğünden büyüğüne her kesime hitap eden faydası bol bilgiler alabileceğiniz ve halen yayınlarına aşkla, gayretle devam eden Semerkand TV’nin açılış yıl dönümü de bu haftaya denk gelir. Daha birçok sebepten dolayı bu hafta Semerkand Vakfı tarafından Semerkand Haftası olarak ilan edilmiştir. Manevi dünyamızın daha çok dirilişine ve gönül dünyamızda daha çok yer alması dileklerimle Semerkand Haftasını kutluyorum” diye konuştu.