3 cinayet ve 1 kayıp olayının zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir Menderes'te yakalandı. Zanlının üzerinden 2 komando bıçağı, sahte kimlikler ve yüklü miktarda para çıktı.

İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz (30), İzmir'in Menderes ilçesinde minibüste yakalandı.
Atalay Filiz, son olarak İzmir'de güvenlik kamerası görüntülerine yansımıştı.
MİNİBÜSTE YAKALANDI
Uzun süredir aranan ve farklı kentlerden görüldüğüne dair ihbarlar gelen Filiz bu sabah Gümüldür-İzmir minibüsüne bindi.
Seri cinayet zanlısı, araçtakilerin dikkatini çekti ve Menderes polisine ihbar yapıldı.
Filiz, kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse bindi.
Ancak ihbarı yapan kişi, Atalay Filiz'in bindiği diğer minibüsün bilgilerini de polise verdi. Araç, Menderes yakınlarında durduruldu ve Filiz gözaltına alındı.
Atalay Filiz'in, İstanbul Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013'te ise Ankara'da o dönem Tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürdüğü ileri sürülüyor.
Filiz'in 3 yıldır kayıp olan Rus sevgilisi Olga Seregina'nın da cinayete kurban gittiği sanılıyor.
ATALAY FİLİZ'İN YAKALANDIKTAN SONRAKİ İLK FOTOĞRAFI

İLK İFADESİ

Atalay Filiz, ilk ifadesinde Buca'da görüldükten sonra Gümüldür'e geçtiğini, dağlık alanda ve pansiyonda saklandığını söyledi.
Kimseden yardım almadığını belirten Filiz, avukatı olmadan konuşmayacağını ifade etti.
İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNKAYA'DAN AÇIKLAMA
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası önünde yaptığı basın açıklamasında, 3 cinayetin katil zanlısı olarak aranan Filiz'in yakalanmasına ilişkin detayları paylaştı.
Celal Uzunkaya, Filiz'in 27 Mayıs'ta İstanbul'da işlenen cinayetten sonra İzmir'e geldiği, Buca ilçesindeki bir internet kafede 3,5-4 saat geçirdikten sonra kalacağı yer konusunda arayışlarda bulunduğunu ve 31 Mayıs'a kadar İzmir'de olduğunu anlattı.

Zanlının 29 Mayıs'ta Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kaldığını, 29-30 Mayıs'ta Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs'ta valizleriyle il merkezinden ayrıldığını ifade eden Uzunkaya, Atalay Filiz'in daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'de yaşadığını ve kenti bildiğini, Gümüldür-Özdere bölgesinde kaldığını, medyaya yansıdığı gibi Çeşme'ye hiç gitmediğini dile getirdi.

YEME-İÇME İHTİYACINI DOĞADAN KARŞILAMIŞ

Filiz'in kente geldikten sonra İzmir'i hiç terk etmediğini kaydeden Uzunkaya, "Birkaç gün pansiyonlarda, sonrasında arazide, sahilde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım becerileri nedeniyle iaşesini, yeme içme ihtiyacını doğadaki bir takım doğal imkanlarla temin ettiği ve dışarıyla çok temas kurmadığı anlaşılıyor" dedi.

Uzunkaya, Filiz'in yakalanma anını ise şöyle anlattı:

"Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz'e benzer kişiyi 155'e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı."
Uzunkaya özetle şöyle konuştu:

''Bugün 07.30 sıralarında Gümüldür'de yakalanmıştır. Gerçekte ayın 27'sinde İstanbul'da İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat süreyle bir takım temaslar kurduğu kalacağı yer konusunda arayışlar olduğu daha sonraki kayıtlardan teslim edildi. Ayın 27'si ile 30'u arası süreçte 31 Mayıs'a kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'un Buca'daki bekar evinde kalıyor. 31 Mayıs sabahı valizleriyle birlikte il merkezinden ayrılıyor. Atalay Filiz'in babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmasından kaynaklı Gümüldür Özdere civarında kaldığı anlaşılıyor.

PANSİYONDA VE ORMANDA KALMIŞ
Birkaç gün pansiyonlarda arazide kalmış sahillerde ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma konusundaki becerileri nedeniyle yeme içmeyi doğadaki doğal imkanlardan temin ettiği anlaşılıyor. Sabah Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşın ihbar yapması üzerine arkadaşkarımız kapama noktaları oluşturuyorlar.
MİNİBÜS DEĞİŞTİRMİŞ
Şahıs kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için bindiği minibüsü terk ediyor başka minibüse biniyor. Duyarlı bir vatandaşımız ikinci minibüse bindiğini bildiriyor. Şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlılık gösteren iki haftayı aşkın bir süre içinde şahsa benzerliği nedeniyle her türlü ihbar ve bilgi kanallarını zorlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İhbarı yapan vatandaşımızı ödüllendireceğiz.

YAKALANDIĞINDA ÜZERİNDEN NELER ÇIKTI?
Atalay Filiz'in üzerinde kendi adına düzenlenmiş pasaport var en son 23.11.2012'de Endonezya'ya çıkış yapmış. Pasaportun 18.12.2013'te geçerlilik süreci bitmiş. Yine kendi adına gerçek kimliği var üzerinden onun dışında 4 adet kendi fotoğrafı olan sahte başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlik var. Yine kendi fotoğrafı olan veya değişik vatandaş fotoğrafları olan 3 adet sahte ehliyet var. 14 adet kimisi kendi adına kimisi başkaları adına düzenlenmiş faal olan kredi kartları banka kartları var. Üzerinde 2 adet avcı komando bıçağı niteliğinde vahim nitelikte ölçüleri olan bıçak var biber gazı var 10 bin TL üzerinde Türk parası var 3.500 avro yabancı para var. Bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Valizlerinde eşya giysi kitapları varmış daha sonra bunları değişik yerlerde çöplere atmış. 3 yıldır ailesiyle temasının olmadığını biliyoruz.''
SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLÜRKEN GÖRÜNTÜLENDİ
Atalay Filiz, Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nden sağlık kontrolü için Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hürriyet