Emekli Vali Şinasi KUŞ’u son yolculuğuna; İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman GÜNEŞ, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Muammer GÜLER, Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi GÖNÜL, Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman PEPE, Kocaeli Valisi Ercan TOPACA, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, Bursa Valisi Şahabettin HARPUT, Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Emin ÖZLER, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Hulusu ÇELİK, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol ŞİMŞEK, İlçe Belediye Başkanları, eşi Ayten KUŞ ve çocukları ile çok sayıda hemşehrisi katıldı.

EMEKLİ ESKİ NEVŞEHİR VALİMİZ ŞİNASİ KUŞ VEFAT ETTİ


1938 Gölcük Nüzhetiye doğumlu olan Merhum Şinasi KUŞ’un eşi Ayten KUŞ, OĞLU Şafak KUŞ ve kızı Ayçin Suerli cenaze törenine katılanlarının taziyelerini kabul etti.
Vali Şinasi Kuş Memleketi Kocaeli'de Toprağa Verildi...

Saygı Duruşunun ardından Kocaeli Valisi Ercan TOPACA cenaze töreninde yaptığı konuşmasında; “ Değerli bir büyüğümüzü, abimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Merhum abimizin özellikle benim yaşımdaki mülki idare amirleri üzerinde çok büyük katkıları vardır. Benim mesleğe girişim ve kaymakamlık sınavında komisyon başkanı olarak görev yapmıştı. Her dönemde onun büyük ilgisini, şefkatini ve yardımını gördüm. Bize hep yol gösterici olarak yaklaştı. Yetişmemizde çok büyük emeği ve katkısı vardır. Bu vesileyle merhuma borcumuz çoktur.

Kendisi ilimizin yetiştirdiği büyüklerden birisidir. İlimizde çok sevilen, sayılan, herkesin iyiliğini söylediği bir abimizdir. Bu vesileyle hemşehrilerimizin acısı büyüktür. Herkesin başı sağolsun. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine Allah’tan sabır diliyorum. Mekanı cennet, rahmeti bol olsun. İnşallah bu dünyada olduğu gibi öbür dünyada da Allah’ın lütfuna mazhar olacaktır. Tekrar Allah rahmet eylesin diyorum.” diyen Vali TOPACA’nın ardından TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Muammer GÜLER ise yaptığı konuşmasında; “Allah’ın takdirine diyecek bir şeyimiz yoktur. Ama güzel insanların arkasından söyleyeceğimiz elbette bir şeyler vardır. Değerli kardeşim, meslektaşımın dün geceden beri tüm seyrini izliyorum. Istırabım meramımı anlatmaya müsait değil. Değerli bir hemşehrinizi, yürekli bir insanı kaybettiğinizi bilmenizi istiyorum.

Vatanını, milletini seven, milletinin değerleri ile barışık meslektaşları ile olan münasebetleri son derece alicenap, vefakar, mütevazi bir arkadaşımızdı. Çok zor dönemlerde, çok dik duruşuyla bu meslekte önemli bir yer edinmişti. Onun kaybından çok büyük üzüntü duyuyoruz. Sevenlerine, yakınlarına sabır, Valimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın. Hepimizin başı sağ olsun” diyen Sayın GÜLER’in ardından kürsüye gelen Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi GÖNÜL yaptığı konuşmasında “Büyük milletlerin büyük evlatları olur. Şinasi bey bu milletin yetiştirdiği, hizmeti döneminde varlığıyla hep iftihar ettiğimiz bir büyük evladıydı. Müsteşarken Personel Genel Müdürü olarak onu çok yakından tanıma fırsatı buldum. Bugün mülki idarede görev yapan arkadaşlarımızın yaptıkları görevler ile iftihar ediyoruz. Çok zor şartlarda kaymakamlık yaptı. Personel Genel Müdürlüğü görevine başarı ile geldi. Ondan sonrada Valiliklerinde fevkalade başarılıydı. Mesleğinde çok daha yukarılara çıkabilecekken o zamanki 28 Şubat'ın şartlarına tahammül edemediği için bir meslek toplantısında yapılan yanlışlıkları açıkça söyleyerek, istifa etti. Daha sonrada kendisine yeniden Valilik teklif ettiğimizde ben bu defteri kapattım dedi. Ne kadar başarılı bir idareci olduğunu en yakından bilenlerdenim. Gerçekten meslek hayatında, meslek gereklerine en çok uyan örnek bir insandı. Ayten hanım ve evlatları onun mesleği için her türlü fedakarlığa katlandılar. Onlara da şükran borçluyuz.”diyen Sayın GÖNÜL’ün konuşmalarının ardından İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında; “ Üzüntümüze vesile olan bir kayıp nedeniyle birlikteyiz. Merhum Valimiz, büyüğümüz güzel bir insandı, örnek bir insandı. İşinde ve hayatında ilkeleri olan, çalışma ilkeleri ile insani değerleri buluşturan bir insandı. Şüphesiz kendisiyle en çok zaman paylaşımında bulunanlar ailesidir. Ama kendisiyle ortak mesaide buluşanlardan biriside bendenizim. 1978 yılında Sinop ilinde birlikte mesai yapma şansını yaşamıştım. Benden kıdemliydi. Örnek aldığımız meslektaşlarımızdan birisi olarak hafızamda kaldı. Hareketli, heyecanlı, çalışkan, ilkeli ve dürüsttü. Görüşlerini ifade etmekte çok fazla ketum olmazdı. Sadece sözde ve söylemde bir insan değil, iş üretmede de örnek bir insandı. Samsun Valiliği döneminde kendisini izleme fırsatım oldu.

Kendisinin milli duyguları son derece yüksekti, manevi dünyası da son derece zengindi. Pratik düşüncesi de sağlamdı. Onu Kocaeli’nin bir evladı olarak uğurluyoruz. Ailenin üzüntüsüne paydaş olarak muvaffak olmuşsak kendimizi birazda mutlu adlederiz. Eminim ki bugün zaman müsait olsa Ardahan’dan Edirne’ye kadar bütün idarecilerimiz bugün burada olmak isterdi. Hatırası bizim için çok değerlidir. Merhum Valimizin ailesine ve sevenlerine başsağlığı, Kendisine de Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Sayın Bakanın konuşmasının ardından İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU’nun ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Vali KUŞ’un naaşı bando eşliğinde polislerin omuzlarında cenaze arabasına kadar taşındı. Naaşın arkasında aile fertlerine Sayın Bakanlarımız, Valilerimiz ve il protokolü eşlik etti. Emekli Vali Şinasi KUŞ, doğum yeri olan Nüzhetiye’de toprağa verildi.

Haber: Özlem ÇİMEN