Aksaray’da alkollü araç kullanmaktan 2016 yılına kadar ehliyetine el konulan sürücü, 3’üncü kez alkollü araç kullanırken polise yakalandı. 224 promil alkollü sürücü gözaltına alınırken, arkadaşı için alkollü araç kullandığını söyledi. Sürücünün yanında bulunan bir kişinin de suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmaktan arandığı tespit edildi

Yaşanan kovalamacanın ardından E-90 Karayolu üzerinde yakalanan sürücü, polis ekiplerince gözaltına alınırken, alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 2016 yılına kadar el konulduğu, 3’üncü kez alkollü araç kullanmaktan yakalandığı tespit edildi. Sürücünün yapılan alkol muayenesinde 224 promil alkollü olduğu tespit edilirken, sürücü Emrah Şahin, arkadaşı Caner Büker (28)’in eşinden ayrıldığını, onun için alkollü olarak araca bindiğini ve İstanbul’dan Niğde’ye arkadaşının eşini almaya gitmek için yola çıktıklarını söyledi. Polisin sürücüye ‘Şoför bari içmeseydi de aracı kullansaydı’ demesine cevap veren sürücü, ‘Buluruz bir tane ayık şoför, o sorun değil’ diye cevap verdi. Arkadaşı Caner Büker’in 1,5 yıldır eşinden ve çocuğundan ayrı olduğunu belirten sürücü Şahin, “Arkadaşın çocuğu ile eşini almaya gidiyorduk. Bende evliyim. Çoluğu var, çocuğu var. Onun için bindim ben” dedi. Otomobili alkollü olarak kullanmanın yasak olduğunu belirten sürücü Emrah Şahin, “Arkadaşım için bindim abi” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

Aşırı alkolden araç içinde sızıp kalan Ulutan Karaman (36)’ ise sürücü tarafından uyandırılırken, yapılan sorgulamasında ‘Suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmaktan’ arandığı tespit edildi. Otomobilin ise alkollü kullanılmaktan trafikten men edildiği, ayrıca icra tarafından el konulduğu ve otoparkta bağlı olarak göründüğü tespit edildi.

Olayla ilgili sürücü Emrah Şahin ve Ulutan Karaman gözaltına alınırken, otomobile polis ekiplerince el konularak otoparka çektirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber:Aksaray Haber 68