Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, üniversite öğrencilerinin aylık 180 liralık yemek yardımına, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren önemli oranda zam yapılacağını açıkladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Nevşehir Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılının açılışı ve yarı olimpik yüzme havuzunun temelini atmak üzere Nevşehir'e geldi.

 

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Nevşehir milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve daire müdürleri tarafından Valilik önünde karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a bir kız çocuğu tarafından çiçek buketi takdim edildi.

 

Polis mangasını selamladıktan sonra Valilik fuaye salonunda şeref defterini imzalayan Çelik,daha sonra basın mensupları ile bir araya geldi.

 

Üniversite ve gençlik hizmetlerinin Nevşehir'de kurumsallaşma aşamasında olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, aralarında Nevşehir'in de bulunduğu 200 merkezde kapalı yüzme havuzu, spor salonları ve sentetik çim futbol sahası yapımının gerçekleştirildiğini belirtti. Kılıç, "Nevşehir kısa zamanda kapalı yüzme havuzlu iller arasına girecek. Bununla ilgili ihale yapıldı ve bugünde temelini atacağız. Kozaklı ve Acıgöl ilçesinde spor salonları yaptık, Hacıbektaş'ta sentetik çim futbol sahasını tamamladık. Bunların da açılışını Ankara'da ülke genelindeki 200 spor salonu ile birlikte gerçekleştireceğiz. Gençlik merkezlerine çok önem veriyoruz. Gençlik merkezlerinde gençlerimize kültür ve medeniyetlerini öğrenmelerinin yanında salon sporlarını da yapmalarını amaçlıyoruz. Bunu sağlayacak gençlik merkezini Nevşehir'e kazandıracağız." dedi.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YEMEK YARDIMI ARTIYOR

 

Bakan Kılıç, Nevşehir Üniversitesi'nde öğrenimlerini sürdüren öğrencilere yönelik bir ve üç kişinin kalabileceği sosyal donatıları tam olan 1000 kişilik yurt yaptıracaklarını ve bununla da ilgili ihalenin 18 Aralık'da yapılacağını söyledi. Üniversite öğrencilerinin yemek yardımlarının da artırılacağına işaret eden Kılıç, " Üniversite öğrencilerine aylık 180 lira yemek yardımı yapıyorduk.1 Ocak 2013 tarihinden itibaren öğrencilerin yemek yardımına da önemli oranda zam yapacağız." şeklinde konuştu.

 

İNŞAATLAR 15 YILDA DEĞİL 2 YILDA TAMAMLANIYOR

 

Üniversiteleşmenin üzerinde durulan en önemli konuların başında geldiğini vurgulayan Kılıç şöyle konuştu: "Bu konu Başbakanımızın da üzerinde durduğu konuların başında geliyor.Türkiye dünyada yaşanan ekonomik krizi hiçbir şekilde yaşamadan yoluna devam ediyor. Türkiye olarak para sıkıntımız ve kriz sorunumuz yok. Bu nedenle de yurtlar ve spor projelerini birbiri ardına ihale ediyoruz. Attığımız temelleri de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 yılda değil, en geç 2 yıl içerisinde tamamlıyoruz."