KYK'nın konuğu olan Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kırmızı Salonunda Benim Tarihim “Topkapı Sarayı ve Kutsal Emanetler’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ünlü Yazar Uğurluel, Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetleri ve Osmanlı Padişahlarının bu emanetlere verdiği önemi tarihsel ve güncel anekdotlarla paylaştı. Sinevizyon gösterisiyle Mekke ve Medine'ye götürerek bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaran Uğurluel, Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetleri kendi çektiği fotoğraflarla tek tek anlattı.

Tarihle ilgili kitap yazanların Türk arşivlerinden yararlanmadığına dikkat çeken Uğurluel, dinleyicilere 'Tarihle alakalı her duyduğunuza ve gördüğünüze inanmayın'. Hürrem Sultan'a ve Kanuni Sultan Süleyman'a benzetilen Muhteşem Yüzyıl dizisine atıf da bulunarak, diziyi sert bir dille eleştirdi. Uğurluel öğrencilere, Roman kitab yazarlarını fazla  ciddiye almayın kurgu ve montaj yapıyorlar tavsiyesinde bulundu.

Taihci Yazar Uğuluel Türkiye’nin NATO’ya girdiği tarih olan 1952 yılına kadar Türk silahlı Kuvvetleri’nin bayram olak kutladığı Kut’ul-Amare zaferi için tarihçi İlber Ortaylı, “29 Nisan 1916 bir imparatorluğun genç komutanlarının Britanya ordusuna itibar kaybettiren bir zafer kazanmasıdır" dedi. 

Nevşehirliler Uğurluel'i gece boyunca büyük bir dikkatle dinledi. 

Söyleşinin ardından öğrencilerle buluşan Tarihci yazar Talha UĞURLUEL kitaplarını imzaladı.​


KYK il Müdürlüğünün düzenlediği Konferansta araştırmacı tarihçi yazar Talha UĞURLUEL in muhteşem sunumu ile Has oda ve Kutsal Emanetleri anlattı..
Anlatımı ve sunumu İle dinleyenleri cezbeden Talha Hocamıza, Bu buluşmayı gerçekleştiren İl müdürümüz Mehmet Sürücü ye ve tüm KYK çalışanlarına teşekkür ederiz.