Nevşehir Ticaret Borsasından Üyeleri için yapılan yazılı açıklamada ; Hibe Desteği Proje Başvuruları İçin Zaman Daralıyor. Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Destekleri İçin Hibe programına son başvuru 4 Aralık 2016. Geç Kalmayın! uyarısı yapıldı.

Nevşehir Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada ; Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Destekleri İçin 04 Aralık 2016 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekiyor. "Kırsal Kalkınma Destekleri" Kapsamında 2016 yılı Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki 2016/37 No'lu Tebliğ 21 Ekim 2016 tarih ve 29864 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Hibe programına son başvuru 4 Aralık Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarim.gov.tr  internet adresinden 04 Aralık 2016 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.  

4 Aralık 2016 tarihine kadar Hibe desteğinin; bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo yapımı, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal ekonomik altyapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları alanında yapılacağını ifade eden açıklamada, “Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek.

Yatırım konularına göre hibeye esas proje tutarları 30 bin TL ile 2 milyon TL arasında olacak.

Tebliğin yayım tarihi olan 21 Ekim 2016 tarihinden itibaren 45 gün yani 4 Aralık 2016 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden www.tarim.gov.tr internet adresinden gerçek ve tüzel kişiler başvurularını yapabilecekler”

Kimler Başvurabilir? Proje başvurularının gerçek kişiler ve tüzel kişiler; yani kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri tarafından yapılabileceği dile getirilen açıklamada, gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerektiğine dikkat çekildi.    Müracaatta bulunmak isteyen yatırımcılarımızın http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/10/20161021-3.htm adresinden İlgili Tebliğe ulaşılarak incelemede bulunması hususu ilan olunur.



Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarim.gov.tr  internet adresinden 04 Aralık 2016 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.