NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanlığında olağan genel kurul hafta sonunda yapıldı. Genel Kurulda Oda başkanlığını üç dönemdir yürüten Yaşar Göncü ile Aydın İyilikbilen’in listeleri yarıştı.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı M Ziya Bulaner Toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurula Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün yanı sıra, Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Tuncer Başbozkurt, Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner, Karoserciler ve Marangozlar Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Acıgöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bayram Ali Adıgüzel, bakkal ve bayi esnafları katıldı.

Bakkal ve Bayiler odası yönetimine bina satın alma hakkının da tüzüğüne eklendiği genel kurulda başkanlığa yeniden aday olan her isimde birer konuşma yaptı. Konuşmalarda oda başkan adayı Aydın İyilikbilen, göreve seçilmeleri durumunda yeni projeleri hayata geçireceklerine dikkat çekti.

3 Dönemdir oda başkanlığını yürüten Yaşar Göncü ise konuşmasında; oda başkanlığına aday olan Aydın İyilikbilen ile bir dönem çalıştıklarını, kendisinin bu projelerden hiç bahsetmediğini ifade etti.

Bu sözler genel kurulda kısa süreli tartışmaya neden oldu. Tartışmayı önleyen Birlik Başkanı İsmail Ördü, her iki adayı kucaklaştırarak tartışmanın büyümesine de engel oldu. Yapılan olağan genel kurulda Bakkal ve Bayiler odası Başkanlığına 128 oy alan Yaşar Göncü yeniden seçilirken, Aydın İyilikbilen ve listesi 87 oy aldı.

Nevşehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanlığının yeni yönetiminde Yaşar Göncü(Başkan), Tahsin Ağaçdelen, İsmail Çiftçi, Murat Güngör, Hüseyin Kara, İnan Çekiç, Kemal Özdemir isimleri yer aldı.