NEVŞEHİR(MHA) Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Kayseri’de Kadir Has Kongre Merkezinde organize edilen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır´ın katılımlarıyla gerçekleştirilen “Türkiye´nin AB´ye Üyelik Süreci" konulu “Diyalog Toplantısı”na Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı, Ahmet Ergün Ortaokulu Müdürü Engin Evni ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Aybüke Teker katıldı.

Diyalog Toplantısına Kayseri ve çevre illerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları, milli eğitim müdürlükleri ve üniversiteler temsilcileri de katıldı. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır, toplantı kapsamında müzakere sürecimize ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra katılımcılar ile görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca Türkiye Ulusal Ajansı yetkilileri tarafından 
2014 – 2020 Erasmus + Programı ve sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapıldı. 
Türkiye Ulusal Ajansı standına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü Aybüke Teker ve Ahmet Ergün Ortaokulu Müdürü Engin Evni, Erasmus+ projeleriyle ilgili proje yönetim süreci ve projeler üretirken karşılaşabilecekleri sorunların çözümlerine yönelik bilgi aldı.