Taşeron İşçiler için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Merakla beklenen konuların başında geşen Taşeron İşçiler'in kamuya alınmasına ilişkin yasa tasarısı kısa süre içerisinde meclise sunulacak. Yasa'nın çıkmasıyla beraber Taşeron İşçiler kadroya alınmaya başlayacak! Öte Yandan Kıdem tazminatına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya da devam ediyor. Taşeron İşçiler'inde kamuya alınmasının ardından Kıdem Tazminatı için sürece dahil olup olmayacakları merak konusu oldu. Taşeron İşçiler kıdem tazminatından faydalanabilecek mi? Süreç ne zaman işlemeye başlayacak? Taşeron işçiler hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde....
 
SÜREÇ BAŞLIYOR!
 
Taşeron işçiye kadro için hazırlanan yasa tasarısı, kısa süre içerisinde de Meclis'e sevk edilecek. Yasanın çıkmasıyla da taşeron işçilerin kamu çalışanı olması için süreç başlayacak.
 
Kapsama giren personel, yasa çıktıktan sonra 1 ay içinde kendi kurumlarına başvuruda bulunacak. Takvim'deki habere göre, Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak.
 
Taşeron İşçiler için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren yeni gelişme İşçilerin yüzünü güldürecek türden. İşte Taşeron İşçiler hakkında yapılan son açıklamalar ve merak edilen tüm detaylar haberimizde...
 
Kamuda çalışan 720 bin taşeron işçiyle ilgili gerçekleştirilecek yasal düzenleme için çalışmanın tamamlandığı, şu anda son rötuşlarının yapıldığı belirtiliyor.
 
TAŞERON İŞÇİLER KIDEM TAZMİNATINDAN FAYDALANACAK MI?
 
Taşeron işçilerin "özel sözleşmeli personel" statüsüne geçirilmesi ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması düzenlemelerinde sürece dahil olmadıkları iddiasında bulunan sendikalar, kıdem tazminatıyla ilgili olası bir düzenlemeden önce görüşlerinin alınmasını istiyor.
 
KIDEM TAZMİNATI HAKKINDA SON DURUM NE?
 
Yaklaşık 12 milyon çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda tartışmalar sürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde gündeme getirilen, 64. hükümetin eylem planında yer alan, 24 Aralık 2015'teki 11. Çalışma Meclisi'nde ve 6 Ocak 2016'daki Üçlü Danışma Kurulu'nda tartışılan kıdem tazminatının fona devredilmesi konusu, çalışma hayatının gündemindeki yerini koruyor.
 
Milyonlarca çalışan kıdem tazminatıyla ilgili bir düzenleme olup olmayacağını merak ederken, sendikalar hükümetten, düzenleme yapılması halinde görüşlerinin alınmasını talep ediyor.
 
Öz İplik-­İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıdem tazminatıyla ilgili şimdiye kadar yapılan tartışmaların, işverenin iş gücü maliyetinin azaltılmasına yönelik olduğunu belirterek, bu bakış açısının işçileri kaygılandırdığını söyledi.
 
Milyonlarca işçinin, geleceğe dair hayalini kıdem tazminatından alacağı paraya bağladığını vurgulayan İnanç, şöyle konuştu:
 
"İşverenin iflası ve haciz durumuna düşmesi nedeniyle işçilerin kıdem tazminatlarını alamaması hem maddi hem de manevi yönden büyük bir yıkımdır. Böyle bir tablo içerisinde kıdem tazminatında bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ortada. Buna karşılık, düzenleme çalışmalarının işleyiş biçiminden de rahatsızız. Çünkü bu alan kesinlikle ve kesinlikle 'oldu bitti' ile ele alınamayacak kadar önemli. Milyonlarca insanın kazanılmış hakkı var. Bunlara adil bir çözüm getirilmeli. Gelecek dönem için de mevcut hakları kaybetmeden bir çözüm üretilmeli. Bu işin kolay yönü yok, kimse kolaya kaçmaya çalışmamalı."