İktidara geldiği günden beri müjde üstüne müjdeler veren Ak Parti hükümeti dün ki grup toplantısında da taşeron işçilerin kanayan yarasına dur diyen müjdeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu kendisi verdi. Başbakanın bu müjdesi Nevşehir’de de büyük sevinç yaşattı. Konu hakkında Öz Büro İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı M.Fatih Mutlu açıklamalarında şunları dile getirdi:

Taşeron işçiliği bitiren düzenlemenin müjdesini Başbakanımızdan duymamız bizlere büyük sevinç yaşattı. Düzenlemenin geniş kapsamlı olması da emekçi arkadaşlarımıza daha büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Düzenlemenin ayrıntıları belli oldukça işçi arkadaşlarımızda ve halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda; 22 Mart Kamuda taşeronun ve taşeron işçiliğin tarihe gömüldüğü bir gün olmuştur. Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sn. Başbakanımıza, Bakanlar kurulumuza, siyasilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarında ki bürokratlarımıza, Hak İş konfederasyonu genel başkanımıza ve Öz Büro İş Sendikası genel merkez yöneticilerimize, bu mücadele için gece gündüz demeden çalışan dava arkadaşlarıma kısacası emeği geçenlere şahsım ve tüm emekçi arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim. Rabbim hepsinden razı olsun.

Biz emekçi işçiler olarak da buradan diyoruz ki; Bizlere göstermiş olduğunuz tevazuya istinaden, yapmış olduğunuz adaletli ve hakkaniyetli durumdan ötürü, dün olduğu gibi bugün de kurumumuz ve devletimiz için özverili, titiz ve dürüst bir çalışma hayatını sürdüreceğimize, gerek bu konu hakkında gerekse ülke refahı için hangi konu olursa olsun yanlarında olmaya söz veriyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Öz Büro İş Sendikası olarak bu düzenlemenin tüm taşeron işçi arkadaşlarıma hayırlara vesile olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümet yetkililerimize ve bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyoruz.
 
Muhammet Fatih MUTLU
Hak İş Öz Büro İş Sendikası
Nevşehir İl Başkanı