BEN BİZ OLURSAK …..

Bir devletin devlet olabilmesi için çeşitli ana unsurlara sahip olması gerekmektedir. Bu unsurlar tamamlandıktan sonra bir devlet var diyebiliriz. Bu unsurlar;

İnsan unsuru: Halk ya da millet unsuru olarak da adlandırılabilir. Belirli bir alanda birlikte yaşayan ve çeşitli bağlarla ortak yaşama iradesi gösteren insan topluluğudur. Modern yaklaşıma göre millet unsurunun kurulabilmesi için manevi nitelikte bağlar yeterli olup bu manada birlikte yaşama iradesinin doğması yeterlidir. 

Egemenlik unsuru: Siyasal iktidar unsuru olarak da adlandırılan bu unsur, devletin esas kurucu unsurudur. Belirli bir yeryüzü parçası üzerinde yaşayan insan topluluğunun üstün irade çerçevesinde örgütlenmesidir. Egemenlik kavramı otoriteden farklı olarak ülke içinde biricik meşru güç kaynağı olmayı ifade ederken ülke dışında (uluslararası alanda) bağımsız olmak anlamına gelmektedir.

O halde devletimizi ayakta kalması için kurumlar ve millet olarak ayakta kalmalıyız. Bu doğrultuda son günlerde yaşanılan olaylar nedeni ile devletimizi ve milletimizi sıkıntıya sokacak ambargoları protesto ediyor. Bu milletin bir ferdi olarak üzerimize düşeni yapacağımı kamuoyuna duyuruyorum. Necip Türk milletinin tarihi tarif edilemeyecek destanlarla doludur. Unutanlar için tarih okumalarını tavsiye ediyor. Tüm Müslüman – Türk milletine de yeniden Rıdvan ağacının altında toplanmaya davet ediyorum.

Saygılarımla  
Yrd. Doç.Dr. Özden TAŞĞIN