AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider; TEDAŞ'a elektrik borcu olanların 30 Kasım'a kadar bölgelerinde bulunan dağıtım şirketlerine başvurmalarını istedi.

TEDAŞ'A BORCU OLANLAR DİKKAT!


Hatırlanacağı üzere 2011 ve 2012 yıllarında 6111 sayılı kanun kapsamında TEDAŞ’a olan borçlar faizleri silinerek 5 eşit taksitte 5 yıla bölünmüş Nevşehir Milletvekillerimizin girişimleri ile de mahkemelik ve icralık olan çiftçilerimiz de bu uygulamadan faydalandırılmıştı. Ancak bu yıllarda patates üretiminde yaşanan don olayı ve sonraki yılda ise ürün fiyatının düşük olması neticesinde bu yapılandırmadan faydalanamayan çiftçilerimiz olmuştu.
Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımız neticesinde en son çıkarılan 6552 sayılı kanun kapsamında çiftçilerimizin TEDAŞ borçlarının yapılandırılması imkânı yeniden doğmuştur.

6552 sayılı (TORBA YASA) kanunla birlikte yapılandırmaya girmemiş veya yapılandırması bozulmuş çiftçilerimiz; 30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edebilecek ve borçlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar tek seferde ödeyenler faizsiz olarak bu imkândan faydalanabileceklerdir. Tek seferde borcunu ifa edemeyecekler ise 30 Kasım 2014 tarihine kadar müracaat edebilecek ve senede bir kez yıl sonunda olmak üzere 5 yıla kadar vade imkânından yıllık yüzde 5 faiz ile borçlarından kurtulabileceklerdir.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider; Bu vesileyle bütün çiftçilerimizi devletle helalleşmeleri ve bugüne değin icra vb. sıkıntılarından kurtulmaları için yukarıda ayrıntıları belirtilen imkândan faydalanmaya çağırıyoruz.