Seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Bülent Tekiner, dur durak bilmeden Nevşehir’i geziyor.

SABAH ACIGÖL’DE

Nevşehir’in sesini Ankara’da duyurmak için vatandaşlardan destek isteyen Tekiner, ilçe ilçe, köy köy, sokak sokak dolaşıyor. Geçtiğimiz gün ilk olarak sabahın erken saatlerinde Acıgöl’e giden Tekiner, esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği CHP’li Tekiner’e diğer milletvekili adayları Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci ile çok sayıda partili de eşlik etti. Yaklaşık 2 saat ilçe merkezinde kalan Tekiner ve beraberindekiler daha sonra İnallı köyüne giderek köy kahvesini ziyaret ettiler.

Vatandaşların kapatılan belediyeleri gündeme getirmesi üzerine açıklamalarda bulunan Bülent Tekiner, belde iken bir gece vakti köye dönüştürülerek belediyeleri ellerinden alınan yöre halkının mağduriyetlerinin farkında olduklarını ve iktidara gelmeleri halinde kapatılan belediyelerin yeniden açılacağını söyledi.

ÖĞLEN İL MERKEZİNDE

Daha sonra beraberindeki CHP’lilerle birlikte Nevşehir il merkezine geçen Bülent Tekiner, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Devlet Hastanesi ile 3 Numaralı Aile Sağlığı Merkezine giderek sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Kent merkezinde esnaf ziyareti de gerçekleştiren Tekiner’in sonraki durağı ise Göreme oldu.

TURİZME IŞİD DARBESİ

Bölge turizmi açısından lokomotif şehir olarak gösterilen Göreme’nin, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Tekiner, HES’ler nedeniyle bölgenin tarihi dokusunun her geçen yıl, artarak, tahribata uğradığını açıkladı.

Tur operatörleri ile bölge esnafının kente gelen yabancı turist azlığından şikayet etmesi üzerine Tekiner, yaşanan bu büyük düşüşün arkasında Hükümetin sürdürülemez Dış Politikası olduğunu açıkladı. Özellikle Japon turistlerin, Ortadoğu’da giderek yaygınlaşan IŞİD tehdidi nedeniyle Türkiye’ye gelmekten vazgeçerek rezervasyonlarını iptal ettirmelerinin Göreme’ye ve bölgeye büyük zarar verdiğini söyledi.