Cumhuriyet Halk Partisi’nin Nevşehir’deki iddialı adayı Bülent Tekiner, yörenin kanayan yaralarını gündeme getirmeye devam ediyor. Tekiner geçtiğimiz gün Mustafapaşa’ya giderek iktidara kapatılan belediyeler üzerinden yüklendi.

Bir gecede köye dönüştürülerek mağdur edilen Mustafapaşa, CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner ve beraberindeki partilileri bağrına bastı. Ürgüp İlçe Başkanı Bekir Demir ile Kadın ve Gençlik Kolları üyesi çok sayıda partiliden oluşan bir heyetle Mustafapaşa’ya gelen Tekiner kendisini karşılayan yöre halkıyla dertleşti, esnafın sorunlarını dinledi.
İktidarın uygulamalarına tepki gösteren Mustafapaşa esnafı Kapadokya’nın en önemli turizm merkezlerinden birisiyken Belediyesi kapatılarak köye dönüştürülen Mustafapaşa’nın adeta kaderine terkedildiğini söylediler. Hizmet alamamaktan şikayet eden yöre halkı, Mustafapaşa’nın artık harabeyi andıran görünümü karşısında köyü ziyaret eden turist sayısında her geçen gün önemli miktarda azalma olduğunu söylediler.

MUSTAFAPAŞA KAN AĞLIYOR
Esnaf ve vatandaşların şikayetlerini dinleyerek not alan Tekiner, bölgenin sorunlarını yakından takip ettiğini, yolları delik deşik edilmiş Mustafapaşa’nın sokaklarını bomboş görmekten büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

FAKÜLTESİ OLAN KÖY OLUR MU?
Belediyesi olan kentin bir gecede köy dönüştürülmesi sonucu bütün yerel sorunların köy muhtarının sırtına yüklendiğinin altını çizen Bülent Tekiner, Kapadokya Meslek Yüksek Okulunu hatırlatarak, “Fakültesi olan köy olur mu? Bu harabe görüntü, bu kaderine terk edilmişlik, tarihi Sinasos’a, Mustafapaşa’ya yakışmıyor.” dedi.

CHP GELECEK MUSTAFAPAŞA DEĞİŞECEK
Lafla peynir gemisi yürütmenin mümkün olmadığını söyleyen CHP’li Tekiner, köye dönüştürülen ve sokaklarında çöp dağları yükselmeye başlayan Mustafapaşa’nın CHP iktidarıyla birlikte eski günlerine döneceğini, kapatılan belediyenin ilk yasal düzenlemeyle yeniden açılacağını söyledi.

Tekiner ve beraberindeki heyet Mustafapaşa’da bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nu da ziyaret ederek yetkililerle bir süre görüştükten sonra Ürgüp’e bağlı Ayvalı ve Mazı köyleriyle Derinkuyu’ya bağlı Güneyce, Çakıllı ve Doğalar köylerini ziyaret etmek için buradan ayrıldılar.