Nevşehir'de nüfusu 2 binin altında oldupu için 2014 yılındaki Mahalli İdareler seçimlerinin ardından kapanması gündeme gelen Topaklı Belediyesi'nde belediye meclisi beldelerinin mahalle olarak Çalış beldesine katılması için karar aldı.
Geçtiğimiz gün olağanüstü toplanan Topaklı Belediye Meclisi köy konumuna düşmemek amacıyla, Çalış Beldesi'ne mahalle olarak iltihak kararı aldı. Belediye meclisinin kararı Çalış Belediyesi'ne iletilirken önümüzdeki günlerde toplanacak olan Çalış Belediye Meclisi'nde görüşülecek olan talep meclis üyelerince oylanacak.

Topaklı Belediye Başkanı Süllü Solmaz yaptığı açıklamada, "Topaklı Beldesi'nin bugünkü nüfusu 1487 ve 2014 yerel seçimlerinden itibaren köy kimliğine kavuşacak. Beldemiz köy olduğunda hizmetler aksayacaktır. Beldemizin gelişimi tamamen duracaktır. Çalış Beldesi'de göç vermeye devam ediyor. İleri de aynı sorunla karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenlerden dolayı belediye meclis üyelerimizin de ortak görüşüyle mahalle olma yönünde karar aldık" diye konuştu.

Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer'in de mahalle olma yönündeki taleplerine olumlu baktığını kaydeden Solmaz, "Çalış Belediyesi Meclisi'nin alacağı olumlu kararın ardından konu resmi yazıyla Valilik ve İçişleri Bakanlığı'na iletilecektir, ardından Çalış'ın mahallesi olmamız gerçekleşecektir" dedi.