Fotoğraf Sanatçısı Hasan Yazanel her hafta fotoğraf sevenlerle farklı bir yerde buluşuyor. İslam sanatının önemli eserlerini konukları ile fotoğraflarken bir yandan da fotoğraf sanatı hakkında bilgiler veriyor.
 
Fotoğrafçı yakında Diyanet TV’de.


Nevşehir Kurşunlu Camiinde TRT Diyanet TV tarafından çekilen "Fotoğrafçı" isimli Belgesel film, 21.02.2016 tarihinde saat 16.00 da yayınlanacaktır.

TRT Anadolu (Diyanet) TV tarafından 13 bölümden oluşacak olan ve Ülkemizdeki tarihi mekanların fotoğrafçı gözüyle tanıtımını amaçlayan programın sunuculuğu ülkemizin tanınmış fotoğraf sanatçılarından, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10'uncu büyük fotoğrafını çeken Hasan Yazanel üstlendi. Programda İslam eserleri ve fotoğrafçılık adına yollara düştüklerini belirten Yazanel, ''TRT Anadolu TV adına bir taraftan fotoğraf tanıtımı bir taraftan da bölgedeki İslami eserleri tanıtıyoruz.

Buraya gelme amacımız ise burada ki tarihi Kurşunlu Cami'yi farklı bir açıdan tanıtmak ve fotoğraflandırmak. Bizlere bu yapınan tanıtımında yöre insanlarından iki fotoğraf meraklısı arkadaşımızda yardımcı oldu'' dedi.

Nevşehirdeki tarihi Kurşunlu Cami'nin dokusuna hayran kaldıklarını ve gün boyu ancak caminin bir bölümünün çekimlerini yapabildiklerini belirten Yazanel, ''Tarihi cami çok muhteşem. Her tarafı farklı bir güzellik ve ayrıntı içeriyor. Ankara, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Zile ve Tokat'ta çekimlerimizi tamamladık. Diğer illerdeki çekimlerimiz ise devam etmektedir'' diye konuştu. 

'Fotoğrafcı' adlı belgesel programın Yapımcılığını Ayşe Altuğ yapıyor. Fotoğraf Sanatçısı Hasan Yazanel, İslam Sanatının önemli eserlerini gittiği bölgedeki fotoğrafçı arkadaşlarla buluşup, fotoğraflarken bir yandan da teknik konular hakkında sohbetler ediyor. Programda, Fotoğraf Sanatı hakkında kısa bilgiler de aktarılıyor. Kısa bilgilerle, çekim teknikleri, ışık, pozlama, kadraj gibi fotoğraf çekimlerinin vazgeçilmezleri ön plana çıkararak, seyircinin bu alanda ki bilgilerini pekiştirmek, günümüzde git gide fazlalaşan görsel sanatların doğru biçimde algılanmasını sağlamayı da amaçlayan programda, gerçekleştirilen çalışmalar ve materyaller de izleyiciyle buluşturulacak.