2015/2016 Eğitim/Öğretim yılının başlamasından itibaren devam eden Türk Eğitim-Sen okul ve kurum ziyaretleri büyük bir azim ve heyecanla devam ediyor.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin yıllardır Nevşehir'de yürüttüğü aktif sendikacılık, 1 Kasım seçimlerinin ardından kaldığı yerden devam ediyor. Gerek Nevşehir'in sorunlarını dile getirerek sunduğu çözüm önerileri gerek eğitimin ve eğitimcinin sorunlarına dair tutumuyla eğitimcilerin tek gür sesi olan Türk Eğitim-Sen, adeta Nevşehir'de tek başına iktidar durumunda.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk olarak Acıgöl ilçesine çıkartma yaptı. Şube Başkanı Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Yurt; Acıgöl 4 Temmuz ilkokulu, Acıgöl 4 Temmuz Ortaokulu, Acıgöl Tatlarin ilkokulu, Acıgöl Tatlarin ortaokulu, Acıgöl İnallı ilkokulu, Acıgöl İnallı ortaokulu, Acıgöl Mesleki ve Teknik Lisesi, Acıgöl Anadolu Lisesi, Acıgöl İmam Hatip Lisesi ve Merkez Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek eğitimcilerle buluşmaya devam etti.

Şube Başkanı Mustafa Uğur, okul ziyaretlerinde Türk Eğitim-Sen'in sendikal çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldığını, başta nöbet konusu, aile bütünlüğünün sağlanması, toplu sözleşme sonuçları,  görevden alınan okul müdürlerinin son durumu ve norm kadro trafiği hakkındaki gelişmelerin anlatıldığını ayrıca eğitimcilerin sorun ve görüşlerinin de not alınarak çözüm odaklı sendikacılığa devam ettiklerini belirtti.