NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Yurt ve Sefa Atar Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Atsız’ı makamında ziyaret ederek hoş geldiniz, hayırlı olsun dilek ve temennilerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ile bir süre sohbet eden heyetimiz karşılıklı iyi niyet temennileri ile beraber makamdan ayrıldı.

Vali Yardımcısı Atsız, Nevşehir eğitiminden sorumlu Vali Yardımcısı olarak da görev yapıyor. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Vali Yardımcısı Atsız’a ilimizde görev yapacağı süre içerisinde başarılar diledi. 

Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, 1969 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı.1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda Hava Ulaştırma Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Sırasıyla Erzurum Kaymakam adaylığı, Nevşehir Gülşehir Kaymakam vekilliği, Kastamonu Hanönü ilçesi Kaymakamlığı, Erzincan Kemah Kaymakamlığı, Sivas Divriği Kaymakamlığı ve Amasya Taşova Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Görevleri süresince ‘Afet Yönetimi’, ‘İnsan Hakları’, ‘Yerel Yönetimler’ ve ‘Kriz Yönetimi’ gibi çeşitli kurs ve seminerlere katılarak sertifika aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme ve araştırmalarda bulunmak, İngilizce dil eğitimi yapmak üzere 1995 yılında 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi. 01.09.2005 tarihinde Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Mustafa Atsız, 8 yıl bu görevde kaldı. 6 ay Osmaniye Vali Yardımcılığından sonra 12.08.2013 tarihinde Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine başlayan Mustafa Atsız evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmekte.