Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi hadisesini yakınen takip ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan olaya ilişkin bilgi aldı.
SU 24 TİPİ RUS UÇAĞI
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğunu kaydetti.
Uçağın pilotları paraşütle böyle atladı
Suriye sınırında Türkmen dağı yakınında bir savaş uçağı düştü.

Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, Sınır ihlali yapan bir uçağın, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi.

PİLOT TÜRKMENLERİN ELİNDE

Düşürülen uçağın iki pilotu paraşütle atladı. Pilotlardan birinin Türkmenlerin elinde olduğu iddia edilirken diğer pilottan henüz haber yok.

PİLOTLARI ALMAK İÇİN HELİKOPTER GELDİ

Düşürülen uçağın pilotlarını almak için bölgede dolaşan iki helikopterin inişine ise Türkmen güçlerinin izin vermediği belirtiliyor..

İşte o pilotların yakalanma anı:

Kaynak : Haber7

Putin güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.
10 KEZ UYARILDI

Türk F-16 savaş uçakları, hava sahasını ihlal eden Rus yapımı bir Su-24 uçağını beş dakika içinde 10 kez uyardıktan sonra düşürmüştü. Rusya tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait uçağın düşürüldüğü, uçağın hava sahasını ihlal etmediği söyleniyor.