Türkmenlerle buluştu

NEVŞEHİR(MHA) Türkmenler seslerini, Kapadokya TV aracılığıyla duyuracak. Alkan, bu kez Türkmen Cephesi'ni görüntülüyor. 

Geçtiğimiz günlerde 3 milyon Türkmen'in yaşadığı Suriye'de Türkmen Cephesi liderleri ile bir araya gelen Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behçet Alkan, çetin savaşın içinde, bombardıman altında hayatta kalma mücadelesi veren Türkmenleri görüntülüyor.

Bir süre Halep, İdlib, Lazkiye çevresindeki Türkmenlerle birlikte olacak olan Gazeteci Behçet Alkan, savaş başladığından beri daha önce 6 kez Suriye'nin çeşitli kentlerinde mazlumların acı dolu yaşam hikayelerini kamerasına kaydetmiş, çektiği görüntüler Kapadokya TV başta olmak üzere bir çok ulusal haber kanalında yayınlanmıştı.

En son geçtiğimiz Kasım ayında Budistlerin zulmü altındaki Arakan'a giderek burada yaşanan çileyi yine ekranlara taşımıştı.

Halep'te görüntülediği çatışmalar nedeniyle Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından habercilik ödülüne layık görülen Alkan, Anadolu Medyasında görev yapan tek savaş muhabiri olarak yeniden bölgeye gitti. 

Türkmen Cephesi'nin üst düzey yöneticileri ile birlikte bir süre çeşitli bölgelerde çekimler yapacak olan Alkan'ın cepheden göndereceği bilgi ve görüntüler yine Nevşehir'in tek yerel haber ajansı Manşet Haber Ajansı aracılığıyla yayınlanacak.