TÜSPAF YÖNETİM KURULU ÜYELERİ,ÜNVER’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in de hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman’ın yanı sıra Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü ile Nevşehir Sebzeciler ,Meyveciler ve Pazarcılar  Odası Başkanı Osman Güneri, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, TÜSPAF yönetim kurulu üyelerini Nevşehir’de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Nevşehir’in sahip olduğu kültürel,tarihi ve doğal değerlerinin yanı sıra tarım alanında da önemli bir şehir konumunda bulunduğunu vurgulayan Ünver,yıllar yılı huzur ve barışın şehri ünvanına da sahip Nevşehir’de, dünyanın il yerel yönetimler dünya barış konferansını yaparak bu alanda da etkin bir misyon üstlendiklerini sadece ülke genelinde de değil,tüm dünya geneline aktardıklarını vurguladı.

Tarımda üretimin temel esas olduğunu dile getiren Ünver, tüketen değil,üreten bir tarım toplumu içerisinde olunmasının gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Bir zamanlar dünyanın en kaliteli pamuğu Somali’de yetiştirilirdi. Afrika’nın önde gelen tarım üretiminin ülkesi konumundaki Somali’ye bir gün geldiler ve onlardan üretmemelerini, kendilerine ürettikleri ürünleri adeta yok pahasına verebileceklerini söylediler. Onlarda bu sözlere inanıp tüketen bir toplum oldular ve günümüzde açlıkla yoklukla mücadele eden bir ülke haline geldiler. Ama bu asil Türk Milleti onlara yardım elini uzattı. Bunu ben değil, Somali Cumhurbaşkanı ifade ediyor. Bizlerde Somali örneğinde olduğu gibi tüketen değil, üreten bir toplum olma yolunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz üreticilerimize önemli katkılar sağlıyor.” dedi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman’da Belediye Başkanı Hasan Ünver’e Türkiye’ye örnek bir pazaryeri kazandırdığı için teşekkür etti. Çakman, tüm yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldikleri bir organizasyon yaptıklarını ve çalışmalarının da oldukça başarılı geçtiğini ifade etti.

Çakman, daha sonra ziyaretin anısına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e hediye takdim ederken, Ünver’de misafirlerine Avanos El sanatları ürünü olan Anfora sundu.