İlçemize doğalgaz gelmesi konusunda işi sıkı tutan Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun Gülşehir den sonra, Tuzköy ve Karacaşar da da bilgilendirme toplantıları yaptı.

Halk arasında birçok soru işaretinin bulunduğu doğalgaz konusunda halkı bilgilendiren Dursun, Doğalgazın geliş sürecini anlatarak halkımızın buna destek olmasını istedi.

 

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Karacaşar ve Tuzköy Kasabalarının ilçeye katılımının kesinleşmesinin ardından başlayan süreçte, toplam elektrik abone sayısının %60 ı olan 3519 abonenin 335.00 TL yatırması sonucu doğalgaza kavuşacağımızı belirtti. Bazı kesimlerin, doğalgaz asla gelmez, Karacaşar’a, Tuzköy’e hiç gelmez gibi söylentilerine itibar etmemek gerektiğini söyleyen Dursun, Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda, ön talepte yeterli sayıya ulaşılması halinde doğalgaza kavuşacağımızı söyledi.

Doğalgazın toplam maliyetlerini açıklayan Başkan Dursun, doğalgazın sadece ocak ve şofben için kullanılması halinde, yatırılan 335,00 TL dâhil toplamda 1.500,00 TL civarında, hiç kalorifer tesisatı olmayan evlerde bu rakama 3.500,00 TL ilave bir ücret ödeneceğini belirtti.

Hesabınızı iyi yapın diyen Başkan Dursun, bir tüpün 80,00 TL olduğunu doğalgaza ödenen ücretle bunu bir yılda amorti edileceğini belirtti.

Ödemeler için de kolaylıklar getirdiklerini belirten Mustafa Dursun, Halk Bankasına yatırılması gereken paranın yapılan anlaşma sonucu Gülşehir Belediyesi ne kimlik fotokopisi ile birlikte gelip paranın yatırılabileceğini belirterek, mutemet tayin yolu ile paranın yetki verilen 2 memur tarafından bankaya yatırıldığını, ertesi gün makbuzun iade edildiği bilgisini verdi.

Ayrıca Tuzköy ve Karacaşar Kasabalarında belediyeler tarafından yapılan kolaylık neticesinde, kasaba halkının Gülşehir’e de gelmelerine gerek kalmadan bulunduğu beldenin belediyelerine paralarını verebileceklerini, orada biriken paralarında Gülşehir Belediyesinde bulunan yetkili memurlar tarafından hesaba yatırılacağını belirtti.

 

 

Bu talep toplama işinin uygunsuz bir zamanda yapıldığı söylentilerine katıldığını belirten Mustafa Dursun, kurban, okul açılması ve bayram gibi giderin çok olduğu bir döneme gelmesinin Bakanlar Kurulu Kararı olduğunu, buna müdahale edemediklerini belirtti.

Mustafa Dursun, birden fazla da para yatırılabilineceğini belirterek sürece destek olunmasını gerektiğini vurguladı. 

Son olarak doğalgazın memleketimize yarar sağlayacağını dile getiren Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ‘’Bu bir siyasi olay değil. Nevşehir de Derinkuyu ve Gülşehir ilçelerinin nüfusu 10.000 i geçtiği için bu iki ilçede çalışma başlatıldı. Bildiğiniz gibi Derinkuyu İlçesi Ak Partili belediye değil. Doğalgazı köy kasaba meselesi yapmadan siyasi gözle bakmadan ilçemize kazandıralım. Gün kucaklaşma günüdür, sırt sırta verme günüdür. Gelin hepimiz bu taşın altına elimizi koyalım’’ dedi.