Uçhisar Belediyesi ile Belediye iş sendikası arasında imzalanan üç yıl süreli toplu iş sözleşmesinde birinci yıl için işçi yevmiyeleri 115 TL olarak belirlendi. İkinci yıl %10 oranında zam yapıldı. Üçüncü yıl %10 oranında zam yapıldı. Diğer sosyal yardımlarda ise %35 civarında zam yapıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü imza töreninde yaptığı konuşmada şunları belirtti; “söylemlerimizin arkasında durup, alın terini ve iş barışını her şeyin üzerinde tutan bir anlayışla hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri ödeyeceğimiz rakamları dile getirmedik, mevcut koşullarda zamanında ödeyebileceğimiz rakamların en iyisini işçimize sunduk. Sunduğumuz vaatlerin sonrasında asla mazeret üretmedik. Para yok dediler, ama biz göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar maaşlarını gününde ödedik. Bunu nasıl yaptığımızın değerlendirmesini işçilerimize ve halkımıza bırakıyorum. Uçhisar Belediyesi’ni ülkenin örnek belde belediyelerinden biri haline getirmek için verdiğimiz uğraşta, büyük emeği geçen işçilerimize bu vesile ile teşekkürlerimi, minnettarlığımı ifade etmek isterim. Uçhisar Belediyesi’nin başarı formülünü işçimizle, memurumuzla ve diğer tüm çalışanları ile birlikte inanarak çalışmak olduğunu düşünüyorum. Hem işçimiz hem sendikamız, hem biz birbirimizi biliyor ve tanıyoruz. Amacımız aynı, isteğimiz bir, aynı yerden baktığımız için sorun yaşamıyoruz. İşçi arkadaşlarımdan tek isteğim, işlerini en iyi şekilde, işlerine değer katarak yapmalarıdır. İşçilerimizin özlük haklarında ve hizmet kalitesinde Uçhisar Belediyesi’nin “Marka Belediye” olduğunu artık kabul etmek gerekir.”

Belediye İş Sendikası Ankara Çevre Belediyeler Şube Başkanı Mehmet Güngören; “Belediye Başkanımız Sayın Osman Süslü’nün işçinin emeğini koruyan, kollayan bir belediye anlayışı var. Uçhisar Belediyesi’nde işçiler, alın terleri kurumadan, emeklerinin karşılığını almalarından dolayı, sözleşmede başta emeği geçen sayın başkanımız Osman Süslü’ ye ve sendikasına güvenen tüm işçi kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.