NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Uçhisar Belediyesinin birlikte çözmeye gayret ettikleri Cevizlibağ mevkiindeki tezgahların yeniden düzenlenmesi konusundaki çalışmaların 2016 yılına kaldığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Nafiz Çalışkaner, Uçhisar belediyesi ile söz konusu tezgahların yeniden düzenlenmesi konusunda çok kez görüşmelerde bulunduklarını ancak sorunun henüz çözüm aşamasına gelemediğini söyledi.

Uçhisar Belediyesi ile Milli Emlak Müdürlüğünün girişimlerde bulunarak söz konusu tezgahların bulunduğu alanın ecri misillerinin tespit edilmesi ve tezgahların orada işgalci durumundan kurtarılmasının ardından yeni bir düzenleme çalışmasının yapılabileceğine değinen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Nafiz Çalışkaner, “Odamız üyesi esnaflarımızın orada yaşadığı sorunların çözümü adına biz elimizden geleni yapıyoruz. Ancak ilk etapta sorun bizimle ilgili değil. Öncelikle Uçhisar belediyesi Milli Emlak Müdürlüğü arasında bu konunun çözümü adına girişimlerde bulunulması gerekiyor. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu konuda oldukça duyarlı. Ancak bu iş bugünden yarına çözüme kavuşturulabilecek bir iş değil. O nedenle önümüzdeki yıl bu sorunun çözüme kavuşturulması için girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.